facebook
twitter

После

Большой ученый

Спасител, Султан, Балканджи Ганьо

1964
Германката Йоханна Кваас е родена на 20 ноември 1925 и е най-възрастният гимнастик в света, защото преди да се роди Султанка Петрова тя вече е живеела съгласно нейната доктрина за активни старини!

Дойде време премиерът Борисов да спаси и българските пенсии.

Досега е спасявал няколко пъти Балканджи Йово да не изпадне от учебника, спасявал е палатковото къмпингуване, спасявал е загиващи предприятия, за да не останат без работа хората, да не говорим колко пъти е спасявал жени и деца от горящи сгради. Спасявал е народа от бандитите, в главсекретарския си период редовно търкаляше абсолютни престъпници - подреди ги на асфалта, вързани с белезници, а хората от съседните балкони му ръкопляскат - това той гордо го е разказвал много пъти. Въобще той непрекъснато спасява народа от видими и невидими заплахи, често пъти ние нищо не разбираме, защото злото е пресечено из корен.

От време на време смели журналисти от правилни медии успяват да извадят на бял свят някои спасявания, за да може поне отчасти да разбере тоя народ кому дължи спокойствието и благоденствието си. 

В една държава на ръчно управление винаги ще се намери нещо за спасяване - само Спасител да има. 

Слава богу, Спасител у нас има, той носи в себе си също и образа на Султана, и образа на Бай Ганьо! Така начело на българската държава стои човек, който въплъщава триединството на Спасител, Султан и Балканджи Ганьо. 

Спасяването обичайно става с разпореждане - Борисов има невероятен усет кога да каже - "разпоредих лично да се направи това, това и това". Обикновено когато нещо е трябвало да бъде свършено вчера и без специално разпореждане. Но той се разпорежда и работата става - добруването на народа е първа и най-главна грижа на Султана, който на всичкото отгоре постоянно се оказва подведен от обкръжението си. Той има изключително добра кадрова политика и дълга-предълга резервна скамейка с хора за всичко. Същевременно много от тия хора не оправдават доверието и се налага Султана да го коригира, така че да стане най-хубаво за народа. 

Всъщност последната и най-остра фаза на популизма е да си дотолкова обсебен от желанието да се харесаш на народа, че да си склонен дори да направиш нещо добро за него! 

Конкретно за пенсиите. 

Лоши везири и чиновници на Добрия султан объркаха формулата за пенсиите - и голяма група хора се оказаха ощетени. 

Хората дори не намериха сили да протестират срещу тази вопиюща и кръвопиюща несправедливост. 

Заместник-министърката в социалното министерство Султанка Петрова (голяма българка от ВМРО, кръстена е на Султана от "Железния светилник") беше в Нова телевизия, но не можа да обясни защо пенсии намаляват, вместо да се увеличават, за каквато кауза декларативно се борят Патриотите и това беше едно от основните им предизборни обещания.

На всичкото отгоре този ефект върху пенсиите е заради някаква "реформа Калфин" и поправка в закона, гласувана и приета през 2015 г. Султанка не можа да обясни внятно защо намаляват пенсиите и съобщи, че сега имало много социално-здравни услуги. Султанка каза, че не може да отговаря какво се случва в НОИ, където сега правели анализ на приетата през 2015 формула на Калфин. И като си направят анализа, Султанка "много се надява да няма ощетени хора".

Но триединният Султан-Спасител-Балканджи Ганьо освен всичко друго е и голям учен. 

Седна той, напрегна социално-математическия сектор в мозъка си и преформулира формулата за пенсиите, така че никой да не е ощетен, както биха го ощетили други политици без неговата чувствителност и човечност. 

Засега няма официални данни за този акт на спасение, но сме сигурни, че лично Борисов ще спаси пенсиите. 

Не Султанка, не НОИ, не Калфин, а лично триединният Султан-Спасител-Балканджи Ганьо.

А Султанка каза, че възрастните хора трябва да са активни, да учат през целия живот, да участват в политиката и да се запознават с новите технологии - в министерството имат програма за тия работи и възрастните хора стават все по-активни! 

 

Ключови думи:

Султанка, спасител, пенсии
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Харчим за здраве с 25% повече от миналата година

16.08.2019

Юлиана Бончева

561 3
Изборът на формула за пенсия ще върне 13.67 млн. лв. на хората през 2019 г.

28.03.2019

Искра Ценкова

2974 4
26 хиляди високи пенсии пак остават орязани

Коментари

Sapienti_sat

👍😂

Влез или се регистрирай за да коментираш

×