Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Сложиха асансьор в Манастира на Сглобката

Деса Атанасова заседнала в подемното устройство с Тримата големи и така се родила номинацията ѝ за КС

В двора на манастира.
Pixabay
В двора на манастира.

СГЛОБАЛНОТО СЕЛО
Стана ясно защо Бойко Борисов и Кирил Петков са си простили всички обиди и са прекратили всякакви съдебни разправии помежду си. Всички претенции са оттеглени, всички обиди са забравени, клеветите са простени, раните са зараснали - главно поради ключовата роля на Десислава Атанасова. 

След като вече управляват заедно, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов са си стиснали ръцете и са се отказали от съдебните дела, които водят един срещу друг. Това установи проверка на "Сега" в деловодните регистри.

За да може Атанасова да изиграе ключовата си роля обаче, в Самоковския девически манастир, където бе създадена Сглобката и където се решават всички проблеми на това управленско тяло, бе сложен асансьор като в апартаментите на Цветан Цветанов и Даниел Лорер. 
Това било лично желание на Десислава Атанасова, която имала идея да се замонаши и да пише Конституция като Паисий в килията. 

Поставянето на асансьорна шахта и свързания с това ремонт излезли около 15 милиона лева директен инжекцион от бюджета, което подизпълнителите определят като разумна цена. 
Резултатите от инвестицията не закъсняли. Новият асансьор на Сглобката в манастира извънредно много сплотил иначе толкова различните сглобкаджии. 
Една от рожбите на това сближаване била и номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия. 
Това се случило по много странен и вълнуващ начин. 
Тримата големи от Сглобката - Пеевски, Борисов, Петков, влезли в асансьора заедно с Десислава Атанасова и така се подули от напрежение, че асансьорът заседнал. 
Атанасова тогава решила да използва момента и да принудителната близост. 
"Мога да кажа, че нямам магистратски опит, но имам парламентарен такъв. " - заявила на съасансьорниците си Атанасова и започнала усилено да посредничи, за да се сдобрят. Хрумнало ѝ, че ако те се обединят около кандидатурата ѝ за конституционен съдия, вече нищо не може да ги раздели. 
"Правото е моя детска мечта!" - завила Атанасова на заседналите си спътници, от което те се напрегнали още повече. 
Десислава Атанасова тогава използвала последния снаряд на тежката си артилерия и ревнала като пантера леопардис:
"Кой ша ми яде котитуууу!" 
Атмосферното налягане в асансьора се повишило със 100 хектопаскала и Кирил Петков не издържал. 
"Вижте, аз ще се подпиша заедно с вас номинацията на Деса Атанасова, но след такова нещо аз просто мне мога повече да се съдя с Бойко Борисов. Прощавам ти всичко, прости ми и ти, братко. Щом преглътнах Пеевски и Атанасова, вече няма нещо, което не мога да преглътна. Няма вече червени линии! Това, което преди наричахме червени линии, това вече е като държавните граници вътре в Шенген. Все едно ги няма! Това е заедност в стартъпа, многообразие в куролацията, диверсификация на промискуитета и всякакви такива хубави работи!" - разтанцували се веждите на Петков като аржентински моряци в далечно пристанище. 
Борисов заявил в отговор:
"Три папи са ме галили по главата, а такова напрежение не съм изпитвал. Кириле, братко, прощавам ти всичко! Каня те на ромската Нова година с цялото ти семейство да празнуваме заедно тук в Самоковския манастир. Ако трябва, пак ще заседнем в асансьора!" - отворил сърцето си Борисов. 
Пеевски само си глътнал корема и асансьорът тръгнал като добре смазана сглобка. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата