facebook
twitter

После

Реконтра

Шишман и Боцман между два шпигела

автор
Иво Балев
1085

Станах, пооправих се и първата ми работа беше да проведа видеоконферентен разговор по шпигела. 

Огледалото ми е нещо като червен телефон с конферентна връзка - обаждам се директно в Банкя. Там в зайчарника има едно огледало, което е свързано с моето - и така имаме директна връзка: огледалце на стената, покажи му пак сурата! 

Показа се суратът на моя таен партньор и се разприказвахме за субсидиите. 

- Как сме, как сме! - поздравих първи. - Днеска вдигаме ли субсидиите, сваляме ли ДДС-то, или правим реформи на руска рулетка? 

- Каква руска рулетка бе, Шишман! Напоследък много се активизира, нямаш ли си други занимания? 

- Шишман ми хареса, ти тогава си Боцман! А реформа в стил руска рулетка се прави така. Зареждаме револвер с един халосен патрон и си го въртим, докато изгърми. Днеска кьорфишекът ще е "субсидия". В когото гръмне халосният патрон, той ще намалява субсидиите, но с финансиране от бизнеса, а другият ще ги вдига, но без финансиране от бизнеса; утре се разменяме. После и за ДДС-то по същия начин, а не както досега - да го вдигаш и сваляш според кръвното си! Стар дебелак си, трябва да се пазиш повече, ха-ха-ха-ха! Ще скачаш а играеш, когато ти се каже, не когато ти скимне! 

- Много смешно! - отговори оня от другата страна на огледалото. - Шишмане, Шишмане, да ти... е живо и здраво мамето! Да си харчиш със здраве имането! Паласките ти на мускус и амбра да миришат, репортерите ти закон за медиите да напишат, а Данчо Ментата да ти върже бюджета на джувка с панделка! - разсипваше се от пожелания оня, а аз се почувствах все едно ми правят вятър с вестник. Обещах му една по-подробна любов в моите вестници.

- Ти зарежи тая работа - направи се на незаинтересован от любовта Боцман, ама го видях, че ушите му щръкнаха. Той, като чуе за медийна любов, първо се прави на незаинтересован, свирка си небрежно и току се обади да даде указания как точно да му направят густото. И ушите му стърчат като на Цвърцулан, когато беше в МВР. Боцман си продължи приказката: - Ти зарежи тая работа, ами дай да направим едно "Белене" пак. Това не сме го работили отдавна, тоя съвършен народ вече е забравил кой инвеститор водихме последно. Ти помниш ли, Шишмане? 

- Помня аз, звездите над Фамагуста и Дубай помня! Последно май иранци водихме да инвестират... Ама някой връзва ли се още на тия шменти-капели?

- Че как да не се връзват! Аз защо управлявам толкова години?... Днеска, понеделнишки, мисля да доведем китайци да инвестират в "Белене" и да го направят исторически парк! Най-големия в света! Невиждано чудо и триумф на българщината! Заедност! Тогедър форевър! Конграчулейшън завинаги! И един суперкомпютър, от който да изскачат светещи жабки, китайците ще ги изработят. Жабките изскачат от суперкомпютъра и цамбуркат в гьола.

Въодушевих се и аз, щото надуших лесни пари с голям шменто-капелен капацитет. 

- Браво, Боцмане, каракачанка едноока! Ще пишем в моите вестници, че "Белене" тръгва пак и китайците ще го изградят изцяло без държавни гаранции. Китайците централа няма да направят, това е ясно, ама докато се мотаят наоколо, могат да опънат още един мост над Дунава! 

- И ще показваме на туристите как се съхранява атомен реактор под навес от естествени материали!

Така си разменяхме идеи, докато се сетих внезапно, че вече ходя на работа - от изненада се плеснах по челото с гърда. 

Боцмана видя тоя номер и ми завидя, щото не го може!  

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Разкрит зловонен разговор

21.08.2019

Румен Белчев

234
Свинско със зеле

20.08.2019

Георги Гълов

2294
Изтича срокът за заявления за строеж на АЕЦ "Белене"

19.08.2019

725 8

Коментари

Jassie

Спокойно може да бъде истинска история. :(

Влез или се регистрирай за да коментираш

×