Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Санкциите срещу Шиши и Влади събориха американските банки

Магнитските бури се върнаха като бумеранг срещу самозабравилите се американски чиновници

Pixabay
Едно дърво се клати!

ПАНИКА НА УОЛСТРИЙТ

Глобалният полов Акт Магнитски се обърна срещу създателите си. 

Пряка последица от недостойните удари срещу достойни българи като Делян Пеевски и Влади Горанов е, че финансовата система на Съединените щати се разклати като червени домати и като едно дърво в Южните Карпати. 

Санкциите засегнаха най-големия ни бизнесмен, политик, медиен магнат и реформатор на съдебната система Делян "Шиши" Пеевски и световно известния финансист, непознат единствено в ГЕРБ - Влади Горанов. 

Две банки изгърмяха и финансовите хищници на Уолстрийт вече се озъртат като лалугери в тръстика. 

"И още ще гърмят! - прогнозира Пеевски. - Аз веднъж се ядосах, тропнах с крак и гръмна КТБ. Сега съм бесен! Санкциите по недопустимия полов Акт Магнитски ми навредиха на бизнеса, политическата кариера, медийните проекти. Не съм се докарал чак да не ме познават в ДПС, но и аз пропуснах избори по едно време" - не забравя огорченията Пеевски. 

Владислав Горанов също има логично обяснение за проблемите на американската финансова система. 

"Досега им помагах, pro bono, естествено, аз не съм някакъв сребролюбец - споделя Влади. - Но след като ме удариха с тоя глобален Акт Магнитски, вече и да искам, не мога да имам отношения с тях. Да се оправят, нека си чупят главите, лошото е, че това ще засегне целия свят. Само най-интелигентните и комбинативните ще оцелеем финансово! А който се прави, че не ме познава... Няма да злорадствам, когато му изгърмят спестяванията и се окаже, че чекмеджето му е пълно с шума. Много прости хора има на тоя свят, но както е писано: блажени са простите духом!" 

***

По-чувствителен за болките на американските ни партньори се оказа главният прокурор Кешев. 

"Ще им помогна, хора сме, аз разбирам от пари кеш, в брой и на ръка. Разследвал съм срината банка, делото КТБ е минало през ей тия две ръце - експонира си златните крайници прокурорът. - Това е адски сложна работа, като да кацаш с дизелов двигател на Луната. Само едно ще ви кажа предварително, знам го и от опит, както се казва. В делото за фалиралата Силикон Вали Банк няма да намерите името на Делян Пеевски, няма да намерите и Барак Обама". 

***

Неочаквано, във финансовата дискусия се включи и Цветелина Янева. 

Поп-фолк певицата се присмя на фалиралата Силикон Вали Банк и заяви, че те са бедняци, а силиконът им е пълен евтинджос. 

Певицата изпя и песен за предизборната кампания, написана от екипа на Слави Трифонов в знак на уважение към Делян Пеевски:

В южните Карпати 
Едно дърво се клати.
Дебати, дебати! 
Една банка се клати...

Червеното домати
и то ми се разклати.
Дебати, дебати - 
втора банка се разклати! 

 

***

Soundtrack:

rmx by CAO SAO VANGhttps://soundcloud.com/caosaovanghttp://caosaovang.bandcamp.comоригинал http://www.youtube.com/watch?v=rsVcyTSSzw8

Стас Барецки е Делян Пеевски на руския шоубизнес. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?