Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Реформа в театъра: Борисов и Пеевски чегъртат задкулисието

В дух на заедност и сътрудничество протече срещата на политиците с дейци на шестото изкуство

Лидерите на ГЕРБ-ДПС обещаха също да дадат роля на Васил Божков в "Хамлет".
Pixabay
Лидерите на ГЕРБ-ДПС обещаха също да дадат роля на Васил Божков в "Хамлет".

СТАЯТА НА ДПС В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР
Делян Пеевски и Бойко Борисов докараха няколко министри в Народния театър, където се проведе предизборна среща с дейците на шестото изкуство - жреците на Мелпомена. 
Пеевски и Борисов се срещнаха с служителите на Народната Мелпомена, за да поемат ангажименти пред гилдията за след изборите, но и за периода на служебното правителство.
"Искайте каквото искате! - поощри театралите Пеевски. - Сега е служебно правителство, независимо, пари могат да се харчат като на сватба, само да знаеш от кого да си поискаш. Тия министри са независими, богати, анонимни и сговорчиви. България не е имала толкова свястно правителство. Айи ни хареса, може да го оставим и за постоянно. Яжте, пийте, аз черпя!" - щедър както винаги се раздаваше благодетелят.  
Двамата политици показаха, че не са чужди на театралното изкуство, показаха как се правят на луди и как командват министрите от служебното правителство - досущ като капризни режисьори с голямо его и широк бюджет. 
Борисов призна, че по принцип имал друга работа и много не му се участвало точно с Пеевски на предизборни събития, но като разбрал, че става дума за театър и за стаята на ДПС, изведнъж почувствал някаква симитлийска екзистенциалност и спонтанно се присъединил към мероприятието. 
Борисов също каза на театралите да искат, каквото им скимне от служебните министри. 
"Пари има, любовта между хората я няма" - обрисува ситуацията в страната Борисов и въздъхна толкова тежко, че стари актьори с огромен стаж искрено завидяха на колегата си как отдадено се прави на луд. 
Борисов и Пеевски дариха театралите с чекмеджета, черепи и друг реквизит, но обявиха и нулева толерантнот към задкулисието. 
Според концепцията им за реформа - кулисите нямат място в българския театър и на тази отживелица трябва да се сложи край. 
"Ние премахнахме задкулисието в политиката, време е и театърът да отговори адекватно на повелята на днешния ден. Махнете кулисите и нека всичко в театъра става прозрачно" - пеят в един глас Борисов и Пеевски, надлъгвайки се на тема кой от актьорите и служителите в театъра на коя партия е човек.