Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Разглобката: ще борим хазарта, ама като станем опозиция

03 Апр. 2024
Pixabay

GAMBLING WITH THE DEVIL
В дъното на крачулоарите на НС Данчо Парламентата и Любен Дилов-sin бяха открити от вашия репотрер в състояние на дружески спор. Двамата джентълмени парламентаристи се препираха кой на кого да седне в скута и по какви правила да играят някаква странна хазартна игра с още по-странни залози, които не можахме да разберем в тънкости. Приближавайки се по крачулоара, вашият репортер дочу само репликата "мъжко дупе един път се лъже", след което Данчо и Любен рязко прекратиха разговора си и се усмихнаха широко в смисъл "лук не ядем, лук не миришем". 
- Да поговорим за хазарта! - предложи вашият репортер. 
- Така да бъде! - съгласиха се и двамата, заговаряйки един през друг, така че да не се разбира коя реплика-дуплика от кого произлиза.
Въпрос: Защо Разглобката на изпроводяк подкрепя рекламата на хазарта и как да се борим с това ужасно явление в нашия живот - хазартните залагания и зависимости, които дебнат от всяко кьоше?

Предложение за забрана на пряката и непряка реклама на хазарт не успя да пробие в Народното събрание. Инициативата дойде от "Възраждане" и получи подкрепата на другите опозиционни сили – БСП и ИТН. От мнозинството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обаче го отхвърлиха.

***
Отговор: Ние няма как да се борим парламентарно с човешката природа. Хазартът, пороците и другите тъмни слоеве на човешката същност, това са неща, които касаят Божия промисъл, Църквата, семейството и опозицията. Има неща, срещу които човек може да се бори само в опозиция. Хазартът е такова явление, което може да стане наша политическа мишена, но не бива да сме на власт. За това има много дълбоки причини. Закономерността е такава: докато човек е във властта, има много по-важни проблеми за решаване, а от хазартът държавната хазна и други чекмеджета се пълнят. Корупцията и хазартът са част от човешката природа, като корупцията е само смекчаващо обстоятелство! Ние като парламентаристи можем да се изправим срещу това социално зло, само ако сме в опозиция. Затова сега излизаме на избори и дай боже да станем опозиция, за да подхванем борбата с хазарта, както трябва!...
Ето такива разяснения дадоха по тия наболели въпроси старите законодателни вълци и членове на Разглобката - Данчо Парламентата и Любен Дилов-sin. 
Шарж на автора от Христо Комарницки.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата