Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Равнодушен гражданин отива за гъби в maison de tolérance

Друг избирател размисли и се отказа от Деня за размисъл

Мислителят: гъбѝ or not гъбѝ?
Pixabay
Мислителят: гъбѝ or not гъбѝ?

НАРОДНА ПЛЕСЕН
Равнодушен гражданин, на когото му е все едно кой ще управлява, реши и на тези избори да иде за гъби. 
Тъй като и гъбарството не е бог знае колко оригинално занимание, гражданинът Гъбарко намери нова форма на изборното си хоби - на 9 юни той пак ще отиде за гъби, но не в гората, а в maison de tolérance (блудилище). 
През годините, по време на избори Гъбарко инвестирал в какви ли не преживявания с гъби - български, китайски, комбучи, шамански гъбки от Родопите и какво ли не. И тъй като напоследък изборите са през 15 минути (исторически казано), гражданинът почнал да се изчерпва в гъбените си приключения. 
Затова този път решил да посети непотребния дом и да изнесе една лекция за гъбичките на някоя паднала жена. 
Гъбарко подготвил и малка шега на гъбена тематика, за да привлече вниманието на слушателката си. 
Дрождите някога са наричани "бродилни гъбки", защото предизвикват т.нар. "брожение" (ферментацията, втасването). А гъбите на брожението в maison de tolérance докарват личността до положение "всичката Мара втасала". 
"Дали в непотребния дом ще разберат интелектуалната ми шега?" - замисли се Гъбарко и така прекара Деня за размисъл. 
***
КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА МИСЪЛ
Друг избирател също се замисли за миг, но навреме се усети, че тая работа не е читава - и прекрати мисловната си дейност, и въобще се отказа от Деня за размисъл. 
"Усетих аз, че има някаква клопка - споделил Мислителят на жена си. - Един път Ден за размисъл, втори път Ден за размисъл и защо се моря да мисля, като след месец-два-три пак ще ме юркат на избори... Достатъчно съм им мислил. Айде холан! Мъжко дупе един път се лъже" - изтъкнал Мислителят, като забранил и на жена си да мисли в Деня за размисъл, за да не пилее напусто семейното богатство. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата