Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев се пищиса: колко още куци партии да родя?

Държавният глава е уморен от серийните несполуки на полититическите му проекти

UNIMPEACHABLE
Държавният глава Румен Радев помоли обществото да намали очакванията си към него по отношение на новите политически проекти. Същата молба той отправи с по-твърд тон и към колегите си политици. Президентът иска да се приключи с говоренето, че ще прави нова партия и ще се включва в политическия живот като партиен лидер (когато вече няма да е президент на всички българи). 
"Спрете се!" - апелира държавният глава.
"Колко още политически запъртъци трябва да снеса, за да разберете, че не ставам за тази работа!" - писа президентът и до менторите си, които го натискат да цвъкне още една партийка. 
Радев си направи рекапитулация и прецени трезво:
"Всичките партии, които се родиха покрай моите служебни правителства, или работят срещу мен като ПП, или съвсем за нищо не стават, като Стефан Янев. Не, вие погледнете Стефан Янев и ми кажете добронамерено: трябва ли да се занимавам с тая работа или не трябва? Сега чувам, че и с Ваня Григорова трябва да правя партия. Много си е добро момичето, ще се оправи и без мен. Щом си е решила да става новата Копейка Номер 1, нека работи, аз по-добре да не се пречкам! И в БСП нямам работа, тя Нинова и сама успешно си закопава партията, само аз липсвам!" - обяви президентът и забрани да го питат повече дали ще прави партия. 
***
Близки до ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ и Възраждане политолози коментираха, че Радев наистина досега е правил само калпави политически проекти, които нито може да развие, нито да контролира. Но това може и да било тактически ход за приспиване на бдителността, а пък сега да готви наистина голям политически удар, с който да счупи чекмеджетата на конкуренцията и да покори сърцата на българите. 
"Прави се на умряла лисица, но всичко е възможно" - анализират различните сценарии специалистите. 
 

Още по темата