Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев се коригира за Украйна: не било конфликт, а груб флирт

- Що се дърпаш ма! Хайде признай, че го желаеш и не ме пращай при руския военен кораб!
Pixabay
- Що се дърпаш ма! Хайде признай, че го желаеш и не ме пращай при руския военен кораб!

РАДЕВИ МИШЛЕНИЯ

Президентът Румен Радев показа, че има воля и мъжество да признава грешките си, а когато е нужно - да коригира и прецизира вече казаното. 

При срещата му със Зеленски българският президент бе критикуван, че нарича войната в Украйна конфликт. 

Следващите дни президентът прекарал в размисъл, опитвайки се да намери правилната дума, която да опише коректно случващото се в Украйна. 

"Аз не съм папагал на Путин и не повтарям неговите формулировки, няма да нарека събитията "Специална военна операция", защото в това няма нищо специално и особено" - разсъждавал наум президентът, а на глас продължаваше по инерция да снася великолепни словесни запъртъци като това, че "Украйна настоява да води войната, но сметката я плаща Европа", "На който не му харесва как вдигам пилона, е нихилист, родоотстъпник и баборугател" или "Който се отрича от ДС, ще се отрече и от Родината". 

Всички тия противиречиви комуникативни речефакти се случиха, защото президентът много не внимаваше какво говори, а бе в състояние на дълбинен размисъл: коя е правилната дума, която трябва да използваме за събитията в Украйна? Да не е война, да не е конфликт, да не е нито под източно, нито под западно влияние, а да е някак неутрално и независимо... 

Умствените му усилия дадоха страхотен резултат. 

Радев за пореден път се потопил в размисъл, потапяйки се и във ваната, защото бил прегрял и от мислене, и от Глобалното затопляне. 

Тогава внезапно го осенила идеята и той изскочил от ваната като Архимед.

"Еврика, еврика!" - тичал Радев из резиденция "Бояна" гол като сокол, точно като Архимед по улиците на Сиракуза. 

Президентът налетял на Първата дама и разкрил мисълта си първо пред нея. 

"Еврика, Десо! - нежно и все пак енергично възкликнал президентът. - Няма да казваме на войната конфликт, няма да я наричаме СВО, няма да ѝ викаме и война. Това, което става в Украйна, не е конфликт, а малко грубоват флирт. Това е точната дума! Украйна прави муцунки и малко се дърпа, но в крайна сметка ще кандиса, защото... нравится, не нравится, терпи моя красавица!" - викал Радев, необичайно емоционално. 

"Ох, добре! - казала Радева. - Само не мачкай толкова силно козунаците!" 

Сега Радев пак има Ден за размисъл, защото се чуди как да поднесе на публиката откритието си по най-добрия начин, така че да обедини нацията.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата