facebook
twitter

После

Прелет над печата

Работливци

441

"Работливите чиновници с по-високи заплати". С това заглавие "Стандарт" отваря вестникарската сергия и темата за материалното стимулиране. 433 000 души работят в бюджетната сфера, т.е. получават парите си от българските данъкоплатци. Да уточним и натъртим - от тези, които все пак си плащат данъците. Защото, ако човек се зарови, то ще види, че дори милиардни като оборот фирми се правят, че или не печелят нищо, или че дори са на загуба. 
Финансовият министър през последните дни се изявява като нещо средно между диджей на сватба и Божи вестител с постоянни обещания за мед, масло, вино и бира от чешмите ни. Той казва, че увеличението на заплатите от 1 януари следваща година няма да е поголовно - на калпак, но пък ще струва 1 млрд. лв. Строго, но справедливо, той обяснява, че "много вероятно е това да става диференцирано - по-добрите служители да получат повече от 10 на сто, а тези с по-ниско трудово изпълнение да взимат по-малко". 
Иначе човекът си казва, че "много трудно се намират качествени служители за бюджетната сфера" (лош материал!), както и че очаквал бъдещото увеличение на заплатите да се "отрази положително на целия пазар на труда, като изтласка до някаква степен и останалите доходи". Абе лека-полека ще го оправим тоя материал, ще стане човек от него! 
"Горанов: Увеличение на заплатите според работата, за някои може да е над 10 на сто", нарежда ковчежникът и от страниците на "24 часа". Там се разяснява, че възможността за увеличение на заплатите дошла, "тъй като приходите в бюджета са с 2.5 млрд. лв повече от разходите". А за да е пълна положителната паничка, то може да се прочете и следното: "Борисов: Строи се завод след завод, а не изтичат милиарди като преди 10 години".
Защо ли обаче като не изтичат милиарди, като всичко е цветя и рози, българи не останаха в България...

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Финикийски басейн

15.02.2019

432
Омерта

14.02.2019

450 1
Покана за танц

13.02.2019

400

Коментари

Penchobre

"Борисов: Строи се завод след завод,

 

Какъв поет, sometimes... ?

 

Мъже и жени,

          народ,

ще строим завод за живота!

 

Влез или се регистрирай за да коментираш