Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Пеевски бронира прокуратурата срещу чужди влияния

Не Кьовеши, ами Игор Краснов да дойде у нас - пак Хомо Корпулентис ще владее прокуратурата

Чайката на челото му размаха вдъхновено криле...
Чайката на челото му размаха вдъхновено криле...

МАГНИТОГОРСК
Въпреки натоварената си програма в България, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски внезапно се появи в Магнитогорск - Град на трудовата доблест в Южен Урал, една от световните столици на черната металургия. 
***
Г-н Пеевски изнесе кратка сказка пред местни металурзи, които се снимаха с него, а след това даде кратко изявление само за вашата медия, защото никой друг не подозираше, че Хомо Корпулентис ще се яви на такова необичайно място. 
И на металурзите от Магнитогорск, и на вашата медия Пеевски решително заяви, че ще отстоява с цената на всичко независимостта на българската съдебна система и вече е взел мерки да бронира и защити българските прокурори, следователи, адвокати, нотариуси и всички невидими труженици на Околосъдебната система. 
Г-н Пеевски последните години забелязал недопустим натиск върху българското правосъдие - от "Магнитски" до Кьовеши и от Вашингтон до Брюксел през Харвард и "Политико". 
"Механизми за подкрепа, механизми за наблюдение, механизми за въздействие... Колко са ми омръзнали всички тия механизми! - негодува Пеевски. - Всеки протяга ръце към нашата съдебна система, явно тя е доста неудобна за много хора. Само че аз ви гарантирам: ще осуетя всички опити за овладяване на съдебната система в скъпата ми Татковина България. Не Кьовеши, не Магнитски, ами и Путин да дойде в България, няма да позволя и прашинка да падне върху независимостта на системата. И това го казвам тук, в Руската федерация, с цялото ми уважение към домакините. Кьовеши, Магнитски, Игор Краснов (генпрокурор на РФ - б.р.), който ще да дойде! Ние това правосъдие с кръв и пачки сме го вземали, няма да го дадем на никакви интервенти! Който и ботуш да стъпи в моята страна, аз ще остана на поста си докрай да се боря за моите идеали. София може да падне под робство, но съдебната ни система - never!" - гарантира Пеевски. 
Помолен да сподели с нашите читатели какво дири точно в Магнитогорск, г-н Пеевски раздвижи игриво чайката на челото си и призна, че в този Град на трудовата доблест Хомо Феноменис Магнитис подлага тялото си на процедури по размагнатизиране - това било иновативна електромагнитна процедура, нещо като металургично СПА под звуците на тежък уралски индъстриал метъл. 
Налрая попитахме съпредседателя на ДПС защо пишат за него лоши работи в "Политико". 
"Вижте какво ще ви кажа - каза Пеевски и ние видяхме. - Електромагнитното взаимодействие е едно от четирите фундаментални взаимодействия във физиката. А мен какво ме интересува, че в "Политико" повтарят глупостите на Кирил Петков и Христо Иванов? Кога ми станаха от скута, кога тръгнаха да ме разнасят по световните медии! Но аз ги разбирам, това им е единственият шанс да ги цитира "Политико". Като кажат моето име или името на Борисов, може някоя редакция да им обърне внимание, иначе и до тоалетната няма да ги пуснат. Е, нищо, ще си поиграят още малко, после или ще ми станат клиенти, или ще се борят за по-добри условия в местата за лишаване от свобода, или България вече не е държава" - с тревога и оптимизъм гледа в бъдещето Хомо Корпулентис Феноменис Магнитис.  

Аз подкрепям Лаура Кьовеши. Името на тази група във Фейсбук илюстрира надеждите, с които европейската прокуратурата беше натоварена в България.

Кьовеши, Магнитски, Краснов, елате повече бе!

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата