facebook
twitter

После

Изучихме го!

Новговор в бащината къща

690
 Pixabay
Джордж Оруел: каква я мислихме, каква стана!

Виж кво френд, не се дръж като гьотверен с артифициална сервилност. Познавам те от малък и знам, че си фън, куул и истински хейтър. Вече си вън от миманса, на реверите ти висят баджове, ти си на първо място в ранглистата на балотажа и в екзит пола на пи ара си признат за детерминатор. Забрави комуната на рокери, метъли, хипари, пънкари. Аргото на разбойниците вече не е твоята лингвистична база. Шоувай някакъв морален интегритет, престани с мизантропията и нихилизма и забрави промискуитета, брадър. Рилакс, докато не ти потекат мъните, а дотогава имай пай в интернетното общество, гугълвай, шервай, лайквай, туитвай, поствай. Чети всичко, не само фъни постове. Включи се в някой рисърч и публикувай в официозите всякаква нереволюционна обикновеност, в контекста на интеграцията в Европейския съюз, инертни реалности от процесите на глобализацията. Важното е името ти да презентира. Трябва да се анонсираш в кохортата на височайшите визити при откриване на монументи, презентации, биеналета и подобни перипетии и сензации. Популизмът не бива да е твоето амплоа, то е утопия, поддържай тон на примирено униние, но не игнорирай привилегированите, преживей метаморфоза, имплантирай се в мегаполиса в рейтинга на олигархическото сосаяти. И тогава всички в онлайн медийното пространство ще заковат: "ПЪРФЕКТ МЕН"

Едва тогава можеш да си позволиш да рулираш свободно в авторитарния мениджмънт, да участваш в екзистенциалната комерсиализация на посттоталитарната мотивация на рекет, амнистиране и мутризация, които симултанно ще ти реализират мъни, много мъни.

Хайде Чиърз!

Ключови думи:

есе, наука, новговор
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Откриха най-черното животно в океана

18.07.2020

1468
13-годишен малайзиец написа есе за титла от Шлема на Григор Димитров

16.07.2020

330
Как се джиросва лично мнение

18.05.2020

2435 2

Коментари

steppenwolf

Не виждам "входирам", "входират". На всеки, който употребява този "глагол", с удоволствие бих му пръснал черепа. Ей така за удоволствие. А и за да не замърсява езиковото пространство.

Влез или се регистрирай за да коментираш