Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Нов данък! Финансовият министър таксува регенерацията на политически трупове

Най-висока данъчна оценка има Иван Костов, ако реши да се върне в политиката

Pixabay

ХАЗНАТА
Финансовият министър Асен Василев се прицели в неразработена данъчна ниша. 
Ковчежникът реши да закърпи приходите малко от малко, като обложи с еднократен патентен данък завръщането на политическата сцена. 
На първо място, разбира се, новият налог засяга председателя на ДПС Ахмед Доган, който премина от почетна в оперативна фаза и пак управлява мануално партията си в реално време. 
Асен Василев смята, че завръщането на Доган на политическата тръстика не е случайно, а е резултат от обедняване, защото правителството развалило схемите на старото статукво. 
"Благодарение на нашата политика на нулева толерантност към корупцията, приоритет номер 1 на Сглобката, старите политици обедняха и пак се връщат в оперативната политика да заработят - анализира социалната картина финминистърът. - Но за всичко си има процедури. Вие видяхте, че Бойко Борисов почти беше приключил като политик, но ние му дадохме възможност да се поправи, да се почисти и да заработи с нови сили в интерес на България! Същото ще направим и с Доган, а Пеевски вече е толкова чист, че сам може да делегира финансово-политически хигиенитет. Между другото, има значение дали трупът се връща към живот с регенерация или със соматична ембриогенеза. Но това са тънкости..." - не навлезе по-навътре министърът."
Василев се замисля дали да не въведе и такса за излизащите от политиката.
"Който излиза от политиката, значи или се е напечелел, или нещо е сгазил лука. И в едната, и в другата хипотеза не му е чист косъмът, и най-добре да се одруса с един профилактичен данък "да се разделим като приятели" - разведри още анализа си министърът.
Василев обясни още, че методиката на облагане за възкръсналите политически трупове трябва да е много прецизна с оглед на това кой колко време е отсъствал в политиката и какъв заряд носи образът му в колективната памет. В заключителните разпоредби на законопроекта Асен Василев е дописал с химикал, че най-много пари за завръщане в политиката трябва да се вземат от Иван Костов, ако реши да играе отново - защото политическото му възкресение ще е голяма сензация с огромен стартов кредит на омраза и доверие.
"Аз да съм Иван Костов, с едно завръщане ще направя такъв удар, че сам ще искам да си увелича данъчната тежест. Кеф цена няма!" - обобщава финансовата си философия министър Василев. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата