Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Нинова събира министри в Тиндър, без шуробаджанащина!

Който си мисли, че оръжията за Украйна са безплатни, не познава реалностите, сече въздуха соц. лидерката

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

РОБЕРТО БАДЖО И КАРАБАДЖО

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реши да търси кандидат-министри в социалната мрежа Тиндър. 

Така тя смята, че има шанс да се реализира третият мандат за съставяне на правителство, който президентът днес връчи на партията, незамесена в игрите на НЕКСО и крипто-политиката. Нинова смята, че мандатът не е някаква държанка, която БСП взема, за да подържи малко и да я върне в безплодно състояние. 

Тя ще се опита с този уж-безнадежден мандат да зачене бъдещето на България с качествено нов подход. 

"Нали искаме нови технологии, искаме електронно правителство и електронни бюлетини! Бюлетините засега са хартиени, но министрите ги събираме в най-демократичната виртуална мрежа. Намерих страхотни расови екземпляри за всеки вкус. В Тиндър има много фалшиви профили, но грамотните хора знаят как да използват съвременните технологии в синтез със старите милиционерски хватки. Всичките ни Тиндър-номинанти за министри са реални личности!" - гарантира лидерката на най-старата соц. мрежа в България.

"Който е за прогреса, трябва да подкрепи бройките, които намерих в Тиндър" - отправя дръзко предизвикателство към политическата класа несменяемата и непоклатима лидерка на Лявата идея.

"А който не подкрепи, е страхливец, импотент и дегенерат", предоставя опция за другата гледна точка мандатоносицата. 

Противници на Нинова изтъкват мнимите недостатъци на Тиндър. Според тях проучванията сочели, че много от профилите в Тиндър били предлагачи на платена любов и не били подходящи за министри, нямало да съберат политическа подкрепа. С други думи - скрита проституция, най-древната форма на социални контакти.

"Как ще ни убеди г-жа Нинова, че Тиндър-министрите ѝ не са проститути и проститутки", пита Делян Добрев, който смята, че политическите въпроси трябва да се решават семейно и с разумни роднински компромиси, а не с някакви платени любовчии.

***

НЕ НА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА, ДА НА БАДЖАНАЩИНАТА

"Стига кумовщина* и шуробаджанащина! - репликира Нинова. - Видяхме докъде докараха политиката шуреи като Добрев. На "Семейни войни" обърнаха сериозни обществени игри. Който иска да праща в Украйна безплатни оръжия, да си ги плати от джоба, нашата икономика не е благотворително дружество за войнолюбци. Няма безплатен обяд, няма безплатни производства, тия оръжия се произвеждат, за да се продават, не да разпалват войни!" - недоволна е от профанизирането на политическия процес Нинова. 

"Ние не сме войнолюбци, ние искаме да продаваме оръжия като едно време и на Иран, и на Ирак" - припомня златните времена на икономически и морални изгоди лидерката на Столетницата. 

"И аз обичам всички. Републиканци, демократи, путинисти, асадисти, навалнисти, зеленисти... Всичките са ми симпатични, ама сметките между приятели трябва да са чисти. Без пари и мама на татко не дава. Т.нар. любов са я измислили комунистите, за да не плащат, извинете за откровената асоциация!" - тръска глава Нинова и се оглежда за Черния кон на Апокалипсиса. 

"Тиндър също като БСП не е ратифицирал Истанбулската конвенция, но и в Тиндър, и в БСП зачитаме правата на всички полове и наклонности, стига да има съвпадение на интересите и коректни взаимоотношения", очертава хоризонта на ценностите соц. дивата. 

***

ЛЮДМИЛЩИНА ИЛИ МАКСИМАЛИЗЪМ?

За след следващите избори Радев още не е решил дали да връчи мандата на Людмила Филипова, или все пак на Максим Генчев.

_____

* Руската дума за шуробаджанащина е кумовство. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?