Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Компромис! Денков влиза в ГЕРБ и поема Външно

Това е начинът гласът на ПП да се чува по света

ДЪРЖАВНИЯ АПАРТАМЕНТ

Намери се изход от поредната криза в задънена политическа улица - спорът между ГЕРБ и ПП-ДБ за Външното министерство има само едно разумно решение: Денков да стане член на ГЕРБ и спокойно да поеме форин аферите на България.

Досега от ГЕРБ настояваха да вземат на всяка цена Външно, защото това им е единственото джентълменско министерство, а ПП искат и него да им вземат. Ала и ПП-ДБ настояха Денков на всяка цена след ротацията да оглави Външно, за да може гласът на ПП-ДБ да се чува в Европа. 

Като се съберат двете "на всяка цена", джентълменската ротация-куролация явно трябва да се осъществи посредством партийно номадство с мисия: Денков става член на ГЕРБ, поема Външното министерство, но запазва в душата си волята за промени и духа на реформите, за които се борят ПП-ДБ и цялата прогресивна общественост. Така и Борисов е сит, и козелът на изкуплението е цял. 

Идеята, разбира се, е на Хомо Корпулентис Феноменис Намагнитис Пеевски - той измислил решението за некоалиционната криза, привикал в стаята на ПГ ДПС премиера Денков и бившия премиер Борисов, заповядал им да се сдобрят, чукнал им главите и разкрил плана си: Денков става външен министър, но като член на ГЕРБ. 

Борисов и Пеевски обсъдили в оперативен порядък детайли на споразумението, съгласували го с някои посолства, при което Денков се зачудил защо не го питат все пак дали иска да стане член на ГЕРБ.

"Искаш, разбира се! - окуражил го Пеевски. - Аз и в ДПС ще те взема, ако ситуацията го назрее. Но ние от ДПС не ламтим за постове, ние просто решаваме проблемите, организираме, инкасираме. А ти ще станеш външен министър, нали това искаш? Разбрахме се!" - тупнал с длан по масата Пеевски и освободил Денков с Борисов, но последният останал още минута, за да покаже, че все пак е свой човек и заповедите на Пеевски ги изпълнява в специално за него олекотена версия. 

***

Денков със свито сърце направи публично изявление, в което обяви преминаването си, макар и формално, в редовете на ГЕРБ:

"За да има поле на съвпадение на интересите, стабилност и просперитет, за да може България да запази геополитическата си ориентация и да продължи борбата с корупцията, за да се чува гласът на ПП-ДБ в чужбина, ще направя тази крачка в името на интересите на страната, в името на науката, младите и каузата, заради която влязох в политиката" - простена Денков и се зарови в работа, за да отпъди някои натрапчиви мисли. 

Споразумението за огербавяването на Денков и Външното министерство бе подпечатано и полято в Самоковския девически манастир и там станало толкова весело, че една монахиня ударила шамар на Денков, въпреки че виновен бил Борисов. 

Още по темата