facebook
twitter

После

Актуална антена

Киприд и Шиши в Огледалния свят

1597
Два киприда възникват от мръсната пяна на Прехода.

Народе! 

Ето го Шиши бе, появи се в натура! След многогодишно отсъствие от публичния живот - макар да се води депутат и кандидат за евродепутат, никой простосмъртен не го беше виждал от началото на текущия парламент, в който г-н Пеевски се е явявал на работа точно един ден.

Появи се в района на Велинград, където местният ДПС комсомол публикува странно съобщение - по форма ласкателно, по същество - на ръба на издевателството. 

"Жителите на велинградските села Пашови и Света Петка посрещнаха Делян Пеевски", рапортуват младите активисти, които съобщават още, че г-н Пеевски бил на традиционна вечеря в едното село, а в другото цял час разговарял с обикновени хора. "Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели". 

Това съобщение бе мултиплицирано от различни медии, от които ще извадим пред скоби тв Канал 3, които са се престарали в усърдието си да се намажат по-дебело. 

"Делян Пеевски е сред народа, а мишките - в дупките си", съобщи медията. "Мишките" са всички тези, които се тревожим за г-н Пеевски и вече се чудехме дали изобщо е в наличност, с извинение. 

Дописката на Канал 3 също е на ръба на издевателството - имаме чувството, че хората на Пеевски се стремят да пишат така, че един ден да могат да кажат: ама ние всъщност му се подигравахме. Харчехме му парите и му се подигравахме с тия малоумни дописки, дето уж го хвалим, а всъщност се гаврим тънко-тънко! 

Да не сме голословни, ето какво представлява стилът "Цункай Шиши": "Докато разни НПО-та се взират в посока Дубай, Пеевски е сред народа, на терен и прави кампания в родината. А българите от цялата страна го канят, искат да празнуват с него, да си говорят, да се снимат, да го пипнат за ръкава досущ като феновете, които се лепят на премиера Бойко Борисов. Пеевски обаче не парадира с това. Не чувства необходимост да се хвали с отношението на обикновените хора, защото за него един човешки разговор не е събитие, а ежедневие."

Така. Години след съдбовния въпрос - г-н Борисов, виждате ли Пеевски в огледалото? - Канал 3 прави същото сравнение, и то не под формата на въпрос. 

Това трябва да се разгледа в контекст. 

Тия дни бившият духовен баща и актуален враг номер 1 на Пеевски - банкерът Цветан Василев, даде дълго-предълго интервю за "Гласове", в което интервю освен всичко друго г-н Василев изказва хипотеза, че Пеевски вече няма нужда от Канал 3 и най-вероятно ще я затваря, понеже си има друга телевизия - чисто нова.

Така че това престараване на Канал 3 е разбираемо. Както беше смацафрацана на бърза ръка TV7 - за Канал 3 вероятно е още по-лека и безпроблемна процедурата. 

А ние се застъпваме за всички тези хора, които честно изкарват хляба си с непосилния труд да представят на обществото идеите на един... такъв човек. Който си мисли, че е лесна работа - да иде да работи в групата "Корпуленшън Таймс".

То да го гледаш и четеш това е тежко, а да го работиш?

Читателите, които са стигнали дотук и не са забравили заглавието, вече нервничат - какъв е тоя Киприд, за бога, по дяволите!

Киприд на гръцки значи - син на Кипър. Такава е Афродита - родена от морската пяна край остров Кипър, където живеят безработни собственици на фирми - концесионери на ски зони, и прочие бедняци милионери. Многообичният Киприд от Банкя всъщност е един накипрен Афродит - роден от морската пяна.

Стигнахме до този извод след поредицата от признания на Бойко Борисов - кого от роднините си е пердашил без жал, преди да му натрапи фирмата си "Ипон" или някоя противна заменка с общината. Борисов покрай имотния скандал много се горещи, че е роден под бащината стряха, където и ще умре, а ако не стане така, идете го заплюйте! - каза той. После се оказа, че къщата даже не била къща, а колиба. В ескалацията от признания следващият ход е да се събори и колибата, за да се роди Бойко направо на ливадата или още по-добре - от морската пяна като един гиздав Афродит!

Не хермафродит, а Афродит! 

Все още няма коментари

Още

ДПС се подигра на законодателните техники на ГЕРБ

28.06.2019

Таня Петкова

2318
Пеевски: Разговорите с ГЕРБ за субсидиите приключиха

27.06.2019

900 7
Шишман и Боцман между два шпигела

24.06.2019

Иво Балев

1075 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×