facebook
twitter

После

Прелет над печата

Имоти на светло, Пеевски на тъмно

1908

От птичи поглед вестниците си приличат, защото яйце да пуснеш, върху имот ще падне. "Дума" акцентира на придобивките на властта: "Братовчедът Ради "изскочи" от къщата в Барселона". Според левия вестник "офшорката, спонсорирала купуването на имота, е свързана с хора на премиера". Изобилната публикация за корупция на висше равнище, позоваваща се на твърдения на кандидатката за евродепутат Елена Йончева, наднича през ключалката на здраво залостена врата, зад която би трябвало да се крие Бойко Борисов.

Проправителственият печат, естествено, е в трудно положение, защото трябва хем да пропусне остро актуалната тема, хем да изглежда, че участва в нея. Затова "24 часа" сочи на читателите друг имот - прословутата къща на Христо Бисеров. Бяхме я забравили, даже Бисеров бяхме позабравили, но когато става дума за къщи и офшорки, някои вестници знаят, че могат да въртят всякакви имена освен името на Бойко Борисов. Вестникът се възмущава: "Христо Бисеров консултирал офшорки като депутат". Читателят трябва да си каже: "Ауу, как е възможно!" - и да престане да си пъха носа в бикините на премиера.

"Труд" си знае как да пише по имотните въпроси, независимо за какво става дума. За всичко е виновен зеленият октопод. "Натура 2000 глътна хиляди частни имоти по Черноморието", страда изданието заради мъката на онези, които още не са бетонирали нивите си. В имотния конфликт лошите са изкарани на светло: "Заради фалшификациите на "еколозите" местните не могат да се разпореждат със земите си".

Добрите обаче неизвестно защо се крият. Еднояйчните близнаци "Монитор" и "Телеграф", които произлизат от една редакционна утроба, както обикновено споделят общ коментар. Той е под заглавие "Всички (олигарси) срещу Пеевски". Пропускат да съобщят къде се намира противникът Пеевски, когото задкулисието напада. Най-вероятно е в задкулисието, щом е нападан точно оттам, докато никой друг не го вижда на светло.

Ключови думи:

прелет, вестници, Пеевски
Все още няма коментари

Още

Петафлоп

12.12.2019

89
По кожа

10.12.2019

349
Бананът на Тръмп

28.11.2019

415

Влез или се регистрирай за да коментираш

×