Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Илон Мъск е кандидат-кандидат-кмет на Белоградчик

Белоградчичовци и чинки са разделени заради подозренията, че милиардерът има вземане-даване със службите

Pixabay

БЕЛОГРАДЧИШКАТА ДЕСНИЦА

Преуспелият бизнесмен и ексцентрик Илон Мъск предложи кандидатурата си за кандидат-кмет на градската десница в Белоградчик. 

В мотивите си Мъск заявява, че след като е направил и постигнал толкова много, време е да направи и нещо повече за обществото. 

"В Белоградчик и Стакевци има огромен потенциал, който може да се развие, ако запретнем ръкави и се обединим всички автентично десни. Искам този пост не заради парите, а защото ми пука. Искам да се извиня, че не можах да дойда през април месец в Стакевци, каквито слухове се пускаха миналата година. Аз съм ексцентрик, но не и безделник. Нямах време, а и в района май няма къде да си заредя Теслата. Но ако стана кмет, обещавам по време на мандата да кацна поне веднъж някъде на Балканския полуостров. А и винаги мога да наблюдавам Белоградчишките скали от моите сателити и мислено да сме заедно. Защото ми пука!" - пише милиардерът в мотивационното си писмо. 

Членовете и привържениците на белоградчишката десница обаче започнаха демократичен спор дали да отхвърлят предложението заради връзките на Мъск със службите. 

"Мъск работи с НАСА от години. Това нали се сещате, че не става ей така. Той е дърто ченге, такива ги не дишам!" - заяви кореняк десняк, седмо поколение от центъра на Белоградчик, с вила в Стакевци. 

"Мисля, че трябва да му се даде шанс! Бизнесът му е чист и без да стъпи тук е направил толкова за Белоградчик, колкото никой друг" - по-толерантна е белоградчишка мома, твърда като скала в десните си убеждения, но широкоскроена. 

***

Докато белоградчичовци и белоградчинки от автентичната градска десница спореха дали да подкрепят кандидатурата на Мъск, той пусна туит - послание до хората от общината в смисъл: чакайте ме, аз ще дойда! Понеже туитът беше на руски възникна спор дали това означава, че Мъск е свързан с КГБ, или просто чатботът му не прави разлика между руски и български. 

Жди, когда снега метут,
Жди, когда жара,
Жди, когда других не ждут,
Позабыв вчера.
Жди, когда из дальних мест
Писем не придет,
Жди, когда уж надоест
Всем, кто вместе ждет.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата