Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Хекимян става кмето-новинар на ротация

До обяд ще е в телевизията, след това - в Общината: ще бъде безкомпромисен

Когато се разкъсваш от колебания кой път да хванеш - тръгни в две посоки!
Pixabay
Когато се разкъсваш от колебания кой път да хванеш - тръгни в две посоки!

В духа на новата ротационна политика и за да не нанася репутационни щети на никого кандидат-кметът и водач на листата за общински съветници на ГЕРБ Антон Хекимян ще изпълнява две обществени длъжности на ротация. В голямата сглобка ротацията е различни хора да се изреждат на един пост и да сядат на едно столче, а при Хекимян врътката е на обратния принцип - той сам ще покрива две различни обществени позиции и ще полага седалище на два големи стола. 

Ако бъде избран за кмет, той всеки ден ще бъде сутрин градоначалник, следобед шеф на новините в bTV. Ако в bTV заговорят злобата и завистта, твърде е възможно оттам да откажат сътрудничество. Такива са суровите закони на професионалната ревност! В такъв случай Хекимян ще бъде уреден на аналогичен пост в БНТ, за да има възможност да вдигне нивото и там. 

Разбира се, в телевизията ще бъде настанена и външна агенция, която да следи за независимостта на медията - и така Хекимян дори да иска, няма да може да отразява тенденциозно работата си като кмет и да опорочи журналистическата професия. 

Ако ли пък жълто паве му мине път и не бъде избран за кмет, Хекимян така или иначе е водач на общинската листа и ще стане общински съветник, така че пак ще си ходи на работа в общината, а преди и след това пак ще си прави журналистическите разследвания и остри полемични предавания. 

"Никой няма да знае по-добре от мен какви нередности се случват в общината - убедителен е новият политико-журналист. - Аз ще имам свободен човешки ресурс и е съвсем нормално в общината да съм на половин работен ден. Все пак имам чудовищен екип зад гърба си, има кой да взема решения и да унищожава проблемите на софиянци. Сламен кмет или сламен общински съветник не е толкова натоварваща позиция. Вместо да вися в общината да се чудя каква далавера да завъртя, ще имам свободно време да бъда общественополезен като телевизионер, на когото зрителите имат доверие. Дали ще направя една или две торби пари, за мен е без значение. Като кмет няма да търся причината за несполуките си в медиите. Като журналист ще бъда безкомпромисен и ще задавам най-острите въпроси на политика Хекимян!" - зарича се със стиснати зъби и присвити очи Хекимян. 

"Телевизията е моят дом - декларира кандидат-кметът. - Но ГЕРБ е моето семейство. Ние сме в полуинтимна връзка, защото официално не са минали 60 дни, откак се любихме за пръв път" - изобразява с пръсти "сърце" журналистът политик. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата