Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Харпун Ал-Рашидов се събуди и си спомни нещо от преди 15 г.

Използваха ме и ме изхвърлиха с 400 шева на душата, осъзнава със закъснение жертвата

#МЕТОО

Харпун ал-Рашидов неочаквано се включи в движението MeToo. 

След като за втори път се оттегли от политиката (първият път беше след катастрофата през май 2021), големият творец Харпун ал-Рашидов се събуди тая сутрин и си спомни нещо от преди 14-15 години. Оказа се, че Ал-Рашидов е бил жертва на насилие преди повече от десетилетие, но потиснал толкова дълбоко травматичното преживяване, че сам не си давал сметка как дълги години продължил да живее в токсична политическа връзка с ГЕРБ.

Ал-Рашидов направи специално изявление пред две различни медийни пантофки, в което изявление бившият политик и белокос мъдрец отново се извини на всички жертви, посестрими по съдба:

"Скъпи жертви, простете ми още веднъж заслепението, с което ви обидих на неизключен микрофон. Причината е, че аз самият съм свидна жертва в необявената война с насилието на работното място. Аз съм един от вас. Но вместо да се осъзная и приобщя към вашето движение, неволно насочих неосъзнатия си гняв към вас и дадох воля на грубостта, която е характерна черта на цялата Епоха ГЕРБ, част от която бях и аз" - кае се и се изповядва жертвата грешник. 

Ето как долу-горе станало насилието, според объркания разказ на жертвата: 

"От самото начало имаше признаци, че ГЕРБ са насилници. 2009 насила ме направиха министър на ГЕРБ, а уж бяхме само приятели. Това беше грешка, която продължи повече от десетилетие, защото насилието над мен продължи. В ГЕРБ ме принуждаваха да правя ужасни неща, опитвайки се да ме направят като тях. Някъде дълбоко в себе си сякаш усещах, че това е нередно, ала насилниците така ме бяха оплели емоционално и корупционно, че нямаше как дори да си помисля да откажа. Аз бях лице и нос на целия им порочен и циничен модел. Откровено казано, бях насилван от ГЕРБ серийно, верижно, групово и всякак" - връща се към неотработената травма Ал-Рашидов. 

"Не са ме малтретирали физически, но с емоционален натиск, похвали, ихтибари и прочие, тези психологически бандити от ГЕРБ ме съблазниха, накараха ме да стана министър, уж за малко, уж за каузата, в крайна сметка ме експлоатираха 15 години на отговорни постове и ме изхвърлиха от бизнеса с унизителен ритуал плюс 400 шева на душата" - изповядва още творецът, който търси сили в себе си да пресъздаде творчески натрупаните обида, ярост, опустошение и болезнено помъдряване. 

***

Двете медийни пантофки се оказаха таман по мярка на Харпун ал-Рашидов, който още дълго чопли пред тях мазолите на душата си, редувайки с пристъпи на уважение, мъдрост и безадресно омерзение.

Още по темата