Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Евгени Минчев оглави контрапротести в Грузия

Юджийн маркуча нарами и на глас тича грузински.
 YouTube / екранна снимка
Юджийн маркуча нарами и на глас тича грузински.

Големият български поет, ватман, клюкар, любовчия и милицифайка Евгени Минчев забеляза, че в грузинското общество има сериозни проблеми и реши да помогне. 

Британският полуаристократ и Lord of the fakes отива в Тбилиси да оглави контрапротести в защита на правителството и против площадните иноагенти.

(Напомняме - в Грузия управляващите се опитаха да прокарат закон по руски тертип за чуждестранните агенти, уж копирайки американското законодателство.

В резултат - по улиците на грузинските градове излязоха протестиращи, американците казаха, че нямат нищо общо с такъв тип законодателство, руските пропагандисти започнаха да заплашват Грузия, а официални лица в РФ тълкуват грузинските протести като "опит да се отвори втори фронт на Русия".)

За да внесе мир, гълъби и разбирателство в сложната грузинска обстановка, wannabe лордът ще дефилира на площада в Тбилиси, издигайки контра-лозунги против платените протестиращи и техните господари от Колективния Запад. 

НЕ НА ГРУЗИНСКИЯ МАЙДАН!!! - манифестира Минчев

Самият т.нар. лорд Минчев дълго време пребивава посред гнилоча на Колективния Запад в Лондон и много добре знае, че западното общество загива. 

Затова и толкова иска да помогне на грузинците да не се откъсват от Руския свят, да не си търсят белята и да приемат агенти само от братски държави.

Охрана, съпорт и ескорт на контрапротестьора в Тбилиси ще е Венци Чикагото - също врял-кипял милицифайка-бандит, участник в изборите и гуру на конспиративна секта. 

В същото време самият Минчев не се има за 100% милицифайка и енергично спори с някои митове за себе си.

"Аз не съм руски агент, аз съм българският Оскар Уайлд, но с малко по-практично отношение към живота" - самоопределя се лордо. 

"Това моето не е ченгеджийска нагласа, това е адекватният отговор към околната среда - смята той. - Аз примерно никога не съм бил сводник, а подаръците между хора, които са били близки дори за кратко, това е нещо красиво, това е знак на благодарност и уважение. Има хора, които търсят приятни запознаства, помагал съм в избора на партньор, това не е сводничество и събиране на чувствителна информация, това е човещина. Ако някой е бил щедър към мен, това е повече от нормално и напълно в реда на нещата. Аз съм дискретен човек и винаги премълчавам приятната истина, ако хората са коректни към мен.

Но това са второстепенни неща. Сега всички гърмим като дронове камикадзе и нямаме време, нямаме право на чиста лирика. Както Оскар Уайлд в затвора станал социално чувствителен, така и аз промених настройките си. 

Преди съм писал повече любовна и естетска поезия, но сега с тези тревожни събития по света лирата ми стана политически отзивчива. Писах стихове за Паметника на Съветската армия, от напрежение обърках и запетайки, и всичко, просто настръхнах и снесох изделието си като птицата киви. Тези птици имат такава особеност, че снасят яйца, които тежат 1/4 от собственото им тегло! 

В моя нов лиричен период искам да предам на съвременната публика и бъдещите поколения онова еротично напрежение, което носят ботушите на руският солдат и трандафорите на руския олигархиат. Последното ми стихотворение има за тема минаването на военна нога, когато всички ние сме активирани или засегнати по някакъв начин. Познавачите ще оценят перекличката ми с Вазов, а хейтърите ще се заяждат завистливо. Аз вече шланга нарамих и на глас тичам грузински!"  

Освен стиховете във Фейсбук, лорд Юджийн сподели само с читателите на Фейк бюлетин най-новите си рими:

***

Ой, сводници, вий в други полк минахте... 
Тръбопроводчико, подай тръба! 
Майдан в Мадан. Грузинците, казахите,
молдовците, балтийците и ляхите
    повдигат дунанма! 

Mercedes BenzJanis Joplin1970Paroles et traduction de Mercedes BenzMercedes Benz (Mercedes Benz)Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ?Oh Seigneur, tu vo...

О, лорде!


 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата