Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Ел. Йончева: Номинацията ми от ДПС тръгна от спор за неправилно паркиране

СТРАСТИТЕ СТРАСБУРГСКИ
Номинацията на Елена Йончева за евродепутат от квотата на Пеевски бе изненада за много хора, но по-удивително е, че самата номинирана и нейният номинатор също били феноменално изненадани от случилото се. 

Историята с внезапната номинация започнала от спор за паркомясто в центъра на Брюксел. 

Понеже Елена Йончева паркирала бавно, Пеевски я изпреварил и се шмугнал на мястото, което си била избрала Йончева. 
Избухнал скандал, в който по брюкселски и двете страни крещяли на френски, английски и фламандски. 

Тъй като двете страни в спора използвали много висок публицистичен стил, без никакви обиди или неевропейско поведение. 
Постепенно всеки от двамата се изпълвал с все по-голямо възхищение към опонента си, докато при едно особено остро спречкване Йончева се спънала и паднала в скута на Пеевски. Тогава двамата изведнъж се разпознали и се почувствали като в английски роман или латиносериал, когато изгубени роднини се намират след десетилетия напразно търсене. 

Въпреки че досега не били кой знае колко близки по линия на КТБ или нещо от сорта, странната ситуация, в която се озовали на паркинга в Брюксел, накарала двамата да почувстват силно политическо влечение един към друг. 

Спорът за паркомястото неусетно преминал в политически разговор и Пеевски решил да съчетае джентълменството си с полезна политическа инициатива: тутакси, на самия паркинг Пеевски паднал на колене и предложил на Йончева нов мандат в Европарламента, ала от неговата лична квота в ДПС. 

Йончева спонтанно приела и вдигнала коленичилия Пеевски, за да не си повреди скута. 

"Винаги има цивилизован европейски начин да излизаме от уличните свади с по-малко адреналин и балкански бабаитлък!" - коментира Пеевски и подчерта, че нито той, нито Йончева са вадили оръжие при спречкването си.

"Митко Стоянов, ако беше културен човек и журналист, също можеше да получи някое добро предложение в уличните спречквания, които му се случват напоследък. Но такива са нашите балкански ежби, това е манталитет и трудно се променя" - сподели и Елена Йончева. 

Тя заяви, че в новия си пеевско-антимагнитски евромандат ще отстоява по-решителни евроатлантически позиции, нищо че на снимки изглежда малко като путинистка. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата