Медия без
политическа реклама

Фалшимент Петров

Делян Добрев си отряза и ухото, нарисува "Слънчогледите"

Pixabay

"На Делян Добрев съм му взел всички ножчета, триони, брадви - да му спася след тая пресконференция ръката!"Бойко Борисов. 

***

Днес Бойко Борисов (виж края на пресконференцията във видеото) обяви, че отнел всички остри предмети и хладни оръжия на Делян Добрев, "за да му спаси ръката". Поводът за тази смешка е, че Добрев беше казал: "По-скоро ще си отрежа ръката, отколкото да подкрепя Продължаваме промяната!". Сега обаче партийната линия стигна до това положение отчаяно да търси и да предлага подкрепа и взаимодействие с ПП ДБ, за да се състави редовно правителство. 

***

От страна на Борисов това че ужким отнел острите предмети на ДД беше шега, но Делян Добрев все пак си ампутира ръката, защото е човек на честта и щом е казал нещо, няма как да не го изпълни. 

Добрев си отряза ръката и стана като Мигел де Сервантес, което го вдъхнови да напише "Дон Кихот", като в есето на Хорхе Луис Борхес "Пиер Менар, авторът на "Дон Кихот". 

Cervantes Jáuregui.jpg
Мигел де Сервантес е служил в морската пехота и през 1571 година, болен с температура, участва в сражение с османския флот край Неапол, в което губи лявата си ръка. След това писателят казвал, че е загубил лявата си ръка за славата на дясната - имайки предвид успеха на "Дон Кихот". 

***

Да напишеш такъв голям класически роман, не е шега работа, дори когато романът вече е написан - Добрев доста се измори. 

Но след като отдъхна една минута, той рязко си отряза и ухото, след което нарисува няколко картини на Ван Гог. 

Съпартийците му първоначално се шокираха - все пак Добрев е многодетен баща и шкембелия, малко е неудобно да лишава семейството си от цяла ръка, че и ухо да си реже. 

Но фракцията ПИСАТЕЛИ-ГЕРБ оцени жеста и изчисли, че едноръкия и едноух Добрев може да спечели много пари и пак да е много полезен, както за партията, така и за семейството си. 

Art Studio Leonardo - Ван Гог е нарисувал толкова много слънчогледи,  колкото никой друг художник в историята на изобразителното изкуство. Според  някои изкуствоведи, причината е в това, че слънчогледът има почти религиозно

***

Вечерта Добрев бе готов да се лиши и от единия си крак, за да стане като Джон Силвър от "Острова на съкровищата", но близки и съпартийци го разубедиха, защото имиджът на пират-лузър ще му донесе повече щети, отколкото ползи. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?