Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

ДАНС откри руски свещеник, който не е школуван в службите

Да нямаш други богове освен Мене!
Да нямаш други богове освен Мене!

ЦЪРКВАТА СВЕТИ НИКОЛАЙ МЕРАКЛИЙСКИ

В строго секретен доклад на ръба на нервна криза Държавната агенция за национална сигурност уведомява правителството, че агентурата ни е попаднала на свещеник в руската църква "Николай Мераклийски", който не бил минал никакво обучение в службите и не изпълнявал никакви задачки-закачки. 

Докладът е написан в необичайно емоционален стил, защото агентите ни се видели в чудо с този природен феномен - руски свещеник да не е чекист. 

"Следим лицето свещеник Семьон Кротки от няколко години и оттогава този човек ни държи непрекъснато на нокти. Не знаем нищо за него, не сме го засичали по тъмни кьошета и тихи стъпки. Няма шлифер, не се дегизира никога, чете си Библията и води разговори само на такива теми. Дълго време се чудехме що за агент е този и какъв точно му е профилът. Не допускахме, че е възможно човек на такава позиция съвсем с нищо да не се занимава, освен с разните там християнски работи, които принципно са последна грижа на Руската православна църква - пишат потресените докладчици. - Наши агенти са влизали многократно в контакт с лицето Семьон и след всяка среща се налага да излизат в дълга отпуска и да посещават ведомствения психолог. Агентите ни не издържат на напрежението, защото лицето свещеник не само не реагира на обичайните ченгеджийски подмятания, ами изглежда наистина не ги разбира. Лицето е напълно извън нашите понятия, то не познава дори бегло нашия агентурен език, само бълва някакви славянизми и цитира Димитрий Ростовски-Туптало. Нито веднъж в нашите беседи лицето не е споменало Владимир Путин. Дълго време мислехме, че това е някаква висша чекистка игра, която не можем да разгадаем, но истината е, че лицето наистина не е помирисвало специално обучение или някаква макар начална агентурна школа. Това лице Семьон Кротки воистина не е от мира сего. Предлагаме българската държава да го изгони, защото агентите ни са пред окончателно полудяване, а националната ни сигурност е застрашена от невидима заплаха, която не разбираме и точно затова ни плаши". 

Това пише в секретния доклад, който бе разсекретен специално за тази публикация, защото и правителството се е видяло в чудо. Дори невинната душица-премиер Николай Денков се шокирал от необичайния доклад и недоумява каква работа може да има у нас тоя руски поп, дето не се интересува от Путин, не върти алтернативна дипломация, не благославя масови убийства и не се среща по кьошетата с Явор Дачков.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата