facebook
twitter

После

Най-голямото богатство

Цацаров и горещите компири

769
 БГНЕС

Хубава си, моя Цаца, миришеш на РАДОСТ!
Но ВССеляваш в леглата ни конски глави и наглост.
Колко тайни знаеш, колко папки криеш,
хей, галфон, ти роден наш!

***

Сотир Цацаров е кандидат за началник на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ, комисията с дългото име). 

Кандидат-КОНПИрът дори не е единствен, има и конкурентен кандидат, депутат от "Воля", на име... Едва ли ще го запомните. 

Този маньовър е важен за стабилността на непоклатимото статукво, защото, ако Цацаров заеме длъжността на главен КОНПИР, президентът, дори да не подпише указа за назначението на Иван Гешев за главен прокурор, последният бидейки зам. главен прокурор, автоматично ще стане и.д. главен, щом Цацаров оваканти столчето. 

Така се решава въпросът с горещия компир (картоф), в който се превърна кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. 

Да оставим тия сложни игри и да се съсредоточим в подкрепата за Цацаров, който от главен прокурор ще се преквалифицира в главен КОНПИр.

Г-н Цацаров вероятно се е надявал на някоя спокойна службица, където да дочака пенсия и достойни старини, далеч от злобата на деня, гърмежите на банки, разпъването на чадъри над тераси и личности, пазенето на убийствени тайни... Всичко това, което се случва на горещите прокурорски седалища и глави у нас. Така поне се говореше, пък може и да не е вярно. 

Но каквото и да е искал - пак ще опъва каиша, вече в антикорупционната комисия, от която благополучно изхвърча Властелинът на терасата с барбекюто Пламен Георгиев, понастоящем испанист, валенсианец и дипломат.

За новото му назначение подкрепа вече изразиха от "опозицията" ДПС - Хамид Хамид, депутат от движението, обяви, че парламентарната група не е обсъждала кандидатурата на г-н Цацаров, но както не са го коментирали, така си каза: "Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги, за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава. И аз мисля, че е богатство за всяка държава да използва този потенциал пълноценно, и мисля, че КПКОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие". 

Така се прави!

Другата "опозиция" - БСП, също изрази полуподкрепа с тенденция към подпиране. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че ще гласува против Цацаров за главен КОНПИр. 

Но дясната ѝ ръка Драгомир Стойнев влезе в телевизора (bTV) да обясни, че тази кандидатура, на Цацаров, е "много силна". После обясни, че неговата партия не издигнала кандидат, щото няма смисъл, няма шанс. Накрая си изля болката, че всъщност БСП се интересува от увеличаването на партийната субсидия на 8 лв. за глас, защото с предишното намаление на 1 лв., наложено от Борисов, била репресирана опозицията. "Преди местните избори ГЕРБ направиха репресивен акт към опозицията - ние алармирахме европейските институции - няма друга държава с 1 лв. субсидия и партиите могат да се финансират от бизнесмени и фирми. По този начин се заглушава гласът на опозицията".

Разбрахте ли, драги зрители, какво му трябва на човек и на опозицията? Малко субсидийка, малко телешки пържолки - и всичко е наред! 

 

Още

ГЕРБ обмисля удължаване на извънредното положение

01.04.2020

Обновена

11727 84
Прокопиев видя атака срещу независимите медии в запорите на КПКОНПИ

31.03.2020

Обновена

1754 7
Корнелия Нинова поиска специални мерки за общините

29.03.2020

125
×