Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Борисов и Гешев си пратиха стихове на Петя Дубарова

Pixabay
"Много като тебе вече плакаха!" - пожелаха си много катарзиси един на друг почитателите на поезията.

МУТРО-МАТУРА

Гангстерите (по определението на "Политико") Бойко Борисов и Иван Гешев показаха на България, на Европа и на целия свят, че не са примитиви, а бандити с вкус. Вместо да си пращат конски глави, бомби, Мата Харита и мултитемпературни трупове, двамата си размениха послания посредством стиховете на Петя Дубарова, която се падна и на матурата по български

Така те показаха, че макар да са в братоубийствен конфликт, те са представители на просветената мутрокрация и отдавна са надраснали уличния мутро-милиционеризъм. 

След като из кулоарите на парламента в петък тръгнаха слухове, че Гешев ще иска имунитета на Борисов, последният изчезна за 90 секунди, малко след което прати по куриер стихотворението "Убийство" на главния прокурор. 

"Това не е някакъв кофти намек - обясни Борисов. - Просто стихотворението ми харесва, исках да споделя с г-н Гешев духовната си радост от съприкосновението с тези стихове. Не се подвеждайте по заглавието "Убийство". Там става въпрос за други работи. Екология, мазут, морската пяна и трето, и пето, и така нататък. В Петя Дубарова има много мъдрост. И в Гьоте има, но и в Петя има. Не ме е страх от арести и репресии. Мъдрият и в затвора е свободен" - показа духовен имунитет Борисов. 

***

Малко по-късно Иван Гешев свика пресконференция, написа оставка в стихове, но я накъса на парчета, които захвърли с театрален жест. После се обяви за Дон Джовани Фалконе и зачете произведение на Петя Дубарова, което според него Борисов трябва да чуе, за да го осмисли добре. 

Гешев избра като послание до Бойко Борисов стихотворението "Къщичката", но подчерта изрично, че в стихотворението не става въпрос за къщичка в Барселона или за трупчета. 

"Барселонагейт го държа на трупчета, но това няма нищо общо. Лицето Петя Дубарова пише за съвсем други неща!" - изтъкна Гешев.  

Главният прокурор добави, че не се страхува, защото Дон Джовани Фалконе е казал, че страхливите умират всеки ден. 

"Но ако Борисов ми прати стихотворението "Децата" от същата авторка, ще го възприема като пряка заплаха за семейството ми. Отсега ви казвам, че децата ми ще се уплашат, ако това се случи" - предупреждава Гешев. 

***

Двамата интелектуалци се замислиха независимо един от друг, дали ако си пращат като послания един на друг човешки пръсти, отхапани от пони, това ще се възприеме като лош тон.