Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Асфалтбаши ръси захар и връзва червени конци на пътните знаци

Ангажирани са астролози, ходжи, птицегадатели, чревовещатели, леят се куршуми, редят се пасианси и бюлетини

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

HIGHWAY TO HELL

Обръчът се затяга. 

Старият Хаджи Бастун Асфалтбаши днес от напрежение скъсал два менискуса и му поникнали три нови - толкова силно се ускорила обмяната на веществата му от внезапния арест на Велико Желев. 

МВР претърсва часове наред офисите на известния бизнесмен Велико Желев в центъра на София. Той е задържан и e бил на мястото на претърсванията, съобщават едновременно БНТ, Би Ти Ви и Нова тв.  По тяхна предварителна информация става дума за разследване на принуда.

За да се предпази от неприятни перспективи и сложни разговори с Кьовеши, Асфалтбаши свикал кризисен щаб от руса и черна психоложка, астроложката Алена, гадателката на Берлускони, най-добрия ходжа от Якоруда, птицегадатели и чревовещатели от Гърция, шамани от Якутия и Мексико... С две думи - като добър християнин ангажирал всички мистици, за които намерил сведения, и ги впрегнал да му баят, да му леят куршум, да му правят процедури с халюциногенни гъби и т.н. 

Всичко това - с цел да се предпази от наказателно преследване по магистралните въпроси, че нещата отиват от ин-хаус на ин и ян процедура с Бай Ставри. 

Междувременно Асфалтбаши експедирал Георг и гербавия комсомол с 200 км/ч да ръсят захар по магистралите, да връзват против уроки червени конци на пътните знаци и където видят криво паве, да го прескачат три пъти с извъртане. 

Алена направила на Асфалтбаши масаж с освобождение на аурата. 

Гадателката на Берлускони му копардисала харизмата.

Блондинката и брюнетката психоложки му разглобили чакрите, почистили ги, смазали им лагерите и ги подредили по последния писък на Юнг и Баба Ванга. 

Асфалтбаши обещал, ако пак управлява, да повиши посмъртно Ванга до генерал-лейтенант от ДАНС, която е наследник на ДС и се явява принципал на мистичната Баба. 

Шаманът от Якутия му направил ритуал с еленови рога и фотосесия с Мата Хари. 

Ходжата от Якоруда пък лял куршум от доставките за Украйна и предсказал само хубави работи, за което получил цяло кюлче злато. 

"Аз съм си християнин и на ходжите не им вярвам, но имам уважение към тия ритуали!" - прекръстил се Асфалтбаши, целунал кюлчето и го дал от сърце, защото ако ти свиди, магията не действа. 

Пенсионирани учителки му написали няколко стихотворения-панегирички (панегирик с вдигане на гирички), после му наредили пасианс с карти Таро и с хартиени бюлетини - за късмет с имунитета. 

Пациентът си изровил и стария моливник от сушени бизонски тестиси, който си държеше в кметския кабинет - и него попипал за късмет и просперитет.  

Стресираният Хаджи Бастун се обадил и в няколко предавания с гадателки на Тянков ТВ, даже за кадем пуснал в телевизията една обява за запознанство, в която помолил само да не го запознават с Горанов и с кой да е от пътищарите, печелили поръчки последните 15 години. 

Накрая заръчал да му четат Коран и малко от библейската история за Лот и Асфалтово море. 

Годината върви към довършване - за разлика от магистрала "Хемус", магистрала "Струма" и разни други проекти на националната ни пътна инфраструктура. Една от гордостите на предишната власт е, че бяха благоустроители-инфраструктуралисти.