Медия без
политическа реклама

Украйна вече атакува с дронове с таймер за взрив

19 Септ. 2023
Един от откритите край Воронеж дронове се самовзриви няколко часа след откриването
Baza
Един от откритите край Воронеж дронове се самовзриви няколко часа след откриването

Въоръжените сили на Украйна са започнали да използват самоунищожаващи се дронове, които се взривяват няколко часа след падането си, съобщава Baza. Вече е известно за минимум два подобни случая - във Воронежка и Курска и области. Дроновете са снабдени с таймери за самоунищожение.

На 17 септември жители на Воронеж откриха дрон на пътя Воронеж-Нововоронеж. Когато обаче пристигналите на място служители на Росгвардия започнали да оглеждат летателния апарат, той се взривил. Според съобщенията няма пострадали.

Същият ден край недействаща нефтобаза в Лгов, Курска област, около 11 сутринта бе открит дрон, който се самовзривил 40 минути след откриването си.

Тази нощ Русия отново атакува Украйна с ирански дронове-камикадзе. ВВС на Украйна са свалили 27 от 30 летателни апарата. Един от дроновете е попаднал в склад в Лвов. Двама души са спасени изпод руините - жена без травми и мъж в тежко състояние, съобщи шефът на областната военна администрация Максим Козицки. BBC-Украйна отбелязва, че дроновете са прелетели над историческия център на Лвов, който е внесен в списъка на обектите от Световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Журналистите твърдят, че това е най-дългата нощна атака от нахлуването на Русия в Украйна.

Руснаците са изстреляли и балистична ракета "Искандер-М", която е попаднала по многоетажна сграда в Кривой Рог.

Ключови думи:

атака с дронове

Още по темата