Медия без
политическа реклама

Украински дронове атакуваха 4 от 5-те най-големи нефтохима

Руснаците във ВСУ предупредиха жителите на две области в Русия да се евакуират

13 Март 2024Обновена
Украинските спецслужби целенасочено от няколко дни атакуват големи петролни комбинати
Украинските спецслужби целенасочено от няколко дни атакуват големи петролни комбинати

Миналата нощ украински дронове атакува три нефтохима в Русия, съобщават украински медии. А по обяд стана известно и за четвърта атака. 

Дроновете на Службата за сигурност на Украйна са атакували комбинат в Кстово, Нижегородска област, в Кириши, Ленинградска област и нефтокомбинат в Рязан. В него са пострадали двама души. Атаките са продължение на ред операции на спецслужбите, прицелени в преработвателните петролни предприятия. Атакувани са 5-те най-големи комбината в Русия. 

Атакувани са и авиобазата на ВВС в Бутурлиновка и военното летище във Воронеж. По обяд властите в Ростовска област съобщиха, че дронове са паднали в Новошахтинския нефтокомбинат. Технологичните обекти са спрени. В Курск е обявена ракетна тревога. 

Вчера украински дронове атакуваха комбинат на "Лукойл" в Нижегородска област. Най-голямото съоръжение за преработка на петрол бе спряно. 

Руските доброволци, които воюват в редовете на ВСУ, призоваха в Телеграм жителите на Белгородска и Курска област да се евакуират. "Принудени сме да обстрелваме военни цели, които са разположени в Белгород и Курск", се казва в съвместното изявление на трите военни части, които направиха рейд, включително с бронетехника, в няколко села в същите области. 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата