Медия без
политическа реклама

Украински дронове атакуваха 4 от 5-те най-големи нефтохима

Руснаците във ВСУ предупредиха жителите на две области в Русия да се евакуират

13 Март 2024Обновена
Украинските спецслужби целенасочено от няколко дни атакуват големи петролни комбинати

Миналата нощ украински дронове атакува три нефтохима в Русия, съобщават украински медии. А по обяд стана известно и за четвърта атака. 

Дроновете на Службата за сигурност на Украйна са атакували комбинат в Кстово, Нижегородска област, в Кириши, Ленинградска област и нефтокомбинат в Рязан. В него са пострадали двама души. Атаките са продължение на ред операции на спецслужбите, прицелени в преработвателните петролни предприятия. Атакувани са 5-те най-големи комбината в Русия. 

Атакувани са и авиобазата на ВВС в Бутурлиновка и военното летище във Воронеж. По обяд властите в Ростовска област съобщиха, че дронове са паднали в Новошахтинския нефтокомбинат. Технологичните обекти са спрени. В Курск е обявена ракетна тревога. 

Вчера украински дронове атакуваха комбинат на "Лукойл" в Нижегородска област. Най-голямото съоръжение за преработка на петрол бе спряно. 

Руските доброволци, които воюват в редовете на ВСУ, призоваха в Телеграм жителите на Белгородска и Курска област да се евакуират. "Принудени сме да обстрелваме военни цели, които са разположени в Белгород и Курск", се казва в съвместното изявление на трите военни части, които направиха рейд, включително с бронетехника, в няколко села в същите области. 

 

 

Още по темата