Медия без
политическа реклама

Google пусна нова версия на своя чатбот Bard

11 Май 2023

Google пусна в 180 страни най-новата версия на своя чатбот Bard. Bard е изкуствен интелект, който комуникира засега на английски език.

На годишната конференция за разработчици на Google в Силиконовата долина стана ясно, че генеративният изкуствен интелект също ще бъде използван за допълнение към водещата търсачка на технологичния гигант. „Прилагаме изкуствен интелект от известно време, с генеративния изкуствен интелект правим следващата стъпка “, каза главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай пред хилядите разработчици, събрали се на събитието.

„Ние подобряваме всички наши основни продукти, включително търсенето “, каза той. Google се бори да настигне конкурента си Microsoft, който побърза да интегрира подобни на ChatGPT възможности в широка гама от свои продукти, включително търсачката Bing.

Кати Едуардс от Google Search каза, че новото изживяване ще бъде подобно на търсенето, което е „разширено“ от чатбот. Други ръководители на Google обясниха как генеративният AI се вплита в Gmail, редактирането на снимки, онлайн инструментите и др.

Усилията на компанията в областта на изкуствения интелект ще бъдат проведени по „смел и отговорен“ начин, каза старши продуктов директор Джак Кравчик по време на брифинга.

Разширяването на Google означава, че премахва списъка с чакащи за Bard, позволявайки на потребителите по целия свят да се занимават с него на английски след месеци на тестване в САЩ и Великобритания. Bard ще бъде модифициран, за да поддържа 40 езика през следващите месеци, според Кравчик. „Развълнувани сме да дадем Bard в ръцете на повече хора “, каза Кравчик. 

Google също така обяви "разширения" на браузъра, които ще включват приложения и услуги като Gmail и Maps с AI функции. Технологията Bard ще позволи функции като довършване на текст, за да помогне при изготвянето на имейли и да предложи идеи за произведения на изкуството чрез внимателно разглеждане на изображение от наличните материали.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Google, чатбот, БАРД

Още по темата