Медия без
политическа реклама

Apple и Meta обсъдиха AI партньорство

Докладът за преговори с конкурента Meta идва, след като Apple сключи сделка с OpenAI, създателят на ChatGPT

Unsplash

Компанията-майка на Facebook Meta Platforms обсъжда интегрирането на своя генеративен AI модел в наскоро обявената AI система на Apple за iPhone, съобщи Wall Street Journal.

Този ход идва, тъй като Apple планира да добави технология от други компании за изкуствен интелект на своите устройства, което според експерти е причина да обсъжда потенциално обвързване с дългогодишния партньор на Google за търсене на Alphabet.

Производителят на iPhone се очаква да коментира партньорства и с други компании за изкуствен интелект в различни региони като Китай, където поддържаният от Microsoft OpenAI чатбот ChatGPT е забранен.

Стартиращи компании за изкуствен интелект като Perplexity и Anthropic също са дискутирали с Apple възможност за внасяне на своя генеративен ИИ в Apple Intelligence, съобщават различни източници.

Според изданието дискусиите не са финализирани и може да се провалят, защото сделките с Apple ще помогнат на компаниите за изкуствен интелект да получат по-широко разпространение на своите продукти. 

Този месец Apple обяви дългоочакваната си стратегия за изкуствен интелект, като заяви, че ще интегрира новата технология Apple Intelligence в своя набор от приложения, включително Siri, и ще въведе ChatGPT в своите устройства, като същевременно даде знак, че планира да се разграничи от конкурентите си Microsoft и Google, като постави неприкосновеността на личния живот "в основата" на своите функции.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

AI, Meta, Apple

Още по темата