Медия без
политическа реклама

"Златната топка" е десерт в ресторанта на Лионел Меси

Феновете на футболиста обаче се оплакват от скъпотията в новото заведение

04 Юни 2023
Шеф-готвачът на ресторант "Инча" Нанду Жубани показва "Златната топка", предлагана като десерт в заведението.
Hincha
Шеф-готвачът на ресторант "Инча" Нанду Жубани показва "Златната топка", предлагана като десерт в заведението.

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси откри наскоро свой ресторант като дългосрочна инвестиция, свързана с бъдещия му живот извън футбола. Заведението носи името "Инча" (Hincha - от исп. "фен") и работи от 16 март т. г. на първия етаж в сградата на хотел MiM Andorra в Андора.

Главно действащо лице в кухнята е популярният в Испания каталунски шеф-готвач Нанду Жубани. Неговата задача е да сътвори по изкусителен начин любимите на Меси ястия, както и да представи своите кулинарни произведения.

"Инча" впечатлява с изискан дизайн, но все пак на това място витае духът на прочутия аржентинец - с изписания на доста места №10, както и с футболните надписи, разположени на няколко места.

Доста от посетителите обаче са останали с неприятно впечатление от цените, които явно са обусловени от името на собственика и високия клас, който се опитва да поддържа ресторантът.

В менюто има пици на цени между 15 и 29 евро, както и японско говеждо месо вагю за 390 евро на килограм. Една от атракциите обаче е десертът "Златна топка" - сладка реплика на наградата, която Меси получи рекордните 7 пъти до момента. Той струва 34 евро, представлява на външен вид копие на оригиналната награда и е доста търсен от посетителите.

Клиентите обаче негодуват от това, че се искат 21 евро за макарони. Равиоли, пълнени с омар, пък струват 45 евро, но пък те вървят с рекламата, че са сред любимите ястия на Меси.

Испанската инфлуенсърка Моника Моран описва "Инча" по следния начин: "Поръчахме пица, която си разделихме и беше доста добра. След това от персонала дойдоха да ни покажат месото, което щяха да ни приготвят. Истината беше, че на това място всичко беше 10 от 10. Невероятно". Тя обаче се изказва с известни резерви за десерта "Златната топка", който нейната компания си поръчала накрая. "Това бе много странна смесица. Въпреки че отвън изглеждаше прекрасно, отвътре бе само крем, фъстъци, пуканки и маршмелоу", допълва Моран.

Е, някои други посетители остават доста по-резервирани към ресторанта. "Макарони за 21 евро... Дали Меси идва да ги приготвя за тази цена?!", коментира един. Друг се шегува: "Ще продам къщата на баба си, но смятам да отида да вечерям." А трети продължава в същия дух и заявява, че сметката му ще струва "два бъбрека, осем бели дроба и две сърца"...

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Лионел Меси

Още по темата