Quantcast

Медия без
политическа реклама

Жеферсон от "ЦСКА-София" може да стане национал на България

Бразилско издание уверява, че защитникът на "червените" вече е бил търсен от БФС

31 Май 2023
Булфото
Жеферсон Телес изненадващо може да облече фланелката на българския национален отбор, според бразилски медии.

Един от най-опитните футболисти на "ЦСКА-София" - бразилският защитник Жеферсон Телес, изненадващо може да заиграе за националния отбор на България. Това обяви изданието в родината му UOL. В новината се твърди, че получилият наскоро български паспорт 29-годишен футболист вече е получил покана от БФС.

До момента това не е потвърдено от футболния съюз. Но би било изненада, тъй като целенасочената политика на селекционера на националния тим Младен Кръстаич е да залага основно на млади български футболисти. А също така да се търсят по чуждестранни клубове перспективни кадри с български произход, на които да се предлага наш паспорт и място в младежката или мъжката национални формации.

Жеферсон не отговаря на тези изисквания, освен това е съвсем близо до 30-те. В допълнение идва и заканата на техническия директор на БФС Георги Иванов-Гонзо, който се зарече, че няма да позволи в националния отбор да играят футболисти с друг цвят на кожата. Той дори беше остро атакуван за изказването си и се опита да го замаже.

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо реши да се оправдае за откровено расисткото си изказване по време на вчерашната среща с представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца.

Иначе Жеферсон е един от най-постоянните футболисти на "ЦСКА-София". Той е в отбора от януари 2018 г. и до момента има 159 мача и 3 гола за отбора. Може да играе като ляв бек и дефанзивен халф. Преди това е бил в "Интернасионал" (Порту Алегре). Има мачове за юношеския национален отбор на Бразилия (до 17 г.) и дори повиквателна за мъжкия тим за Копа Америка през 2015 г., но тогава не влиза в игра, а по-късно така и не дебютира за "селесао".

Още по темата