facebook
twitter

Спорт

Южна Африка е на пътя на България към I група на Купа "Дейвис"

51
TWITTER

Българският тенис тим ще гостува на Южна Африка при завръщането си в група II от зона "Европа/Африка" за Купа "Дейвис" - световното отборно първенство за мъже. Жребият бе изтеглен вчера в централата на международната федерация (ITF) в Лондон, след като ден по-рано стана ясно, че страната ни се завръща по служебен път в третото ниво на турнира.

През 2018 г. тимът на България игра в зонална група III (IV ешелон) и не можа да спечели промоция, отстъпвайки с 1-2 пред Монако в плейофа на домакинския турнир в Пловдив. Заради настълилата цялостна реорганизация на Купа "Дейвис" при обновяването на ранглистите на ITF за 2019 г. обаче страната ни се оказа по-напред от Княжеството и неочаквано се изкачи едно ниво нагоре, докато монегаските остават в по-долната група.

При това благодарение на новия регламент само с един мач тази година отборът ни може да влезе в I група - нещо, което не се е случвало от 1988 г. За целта обаче нашите трябва да надделеят над южноафриканците, които почти сигурно ще бъдат предвождани от световния №5 Кевин Андерсън. Все пак има надежда, че капитанът ни Тодор Енев ще може да разчита на Григор Димитров, тъй като участието за Купа "Дейвис" в предолимпийска година е едно от условията за получаване на олимпийска квота.

Ключови думи:

тенис, Купа Дейвис
Все още няма коментари

Още

Григор Димитров допусна обрат срещу американец в Стокхолм

16.10.2019

1359 8
Австриец е потенциален съперник на Гр. Димитров

15.10.2019

135
Медведев: Всички искаха нещо ново в тениса, аз им го дадох!

15.10.2019

584

Влез или се регистрирай за да коментираш

×