Медия без
политическа реклама

Волейболните национали ще са с дизайнерски италиански екипи

28 Март 2019
БГНЕС архив
Матей Казийски (в лице) в екип на "Ереа" забива през блокадата на чеха Ян Щокр в контрола през август 2011 г. в "Арена Армеец".

Италианската компания "Ереа" ще облича отново националните отбори по волейбол след пауза от 7 г.,  в която доставчик бе японската "Асикс".

Наскоро волейболната федерация (БФВ) обяви обществена поръчка, около която се разгоря скандал , след като представителят на "Асикс" - "Кей Дифужън", подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията с претенция, че е отстранен неправомерно. До 2011 г. тази фирма по документи бе собственост на волейболната легенда Любомир Ганев, сега вицепрезидент на БФВ.

Сега обаче "Кей Дифужън" е оттеглила жалбата си след намеса именно на Ганев, твърди BGvolleyball. От БФВ пък са обяснили, че основната причина за смяната на доставчика е генералната промяна в политиката на "Асикс", която вече не произвеждала отборна екипировка. Изпълнявала само индивидуални поръчки, което ги оскъпява и изисква повече време за доставка.

Все пак офертата на "Кей Дифужън" била по-евтина от тази на "Спорт Депо" (представител на "Ереа"), но италианците пък предложили дизайнерски екип. Досега националите играеха в бяло, в зелено или в червено с орнаменти. "Ереа" щяла да излезе от тази схема, но без това да е за сметка на цветовете от българския трибагреник.

Националните отбори (мъже и жени) ще дебютират с новите екипи на мачовете от Лигата на нациите, които започват в края на май.