Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Витоша" се оплака от подкрепа за "Левски"

Треньорът на "сините" пък е доволен, че е обуздал индивидуализма на Паулиньо

19 Авг. 2019
Левски
Бразилецът Паулиньо се радва след втория си гол срещу "Витоша" (Бистрица) на фона на празните трибуни на ст. "Васил Левски". Анонсираният за рисков мач бе посетен от едва около 800 фенове.

От "Витоша" (Бистрица) се оплакаха, че реферът Радослав Гидженов е зачел гол от засада на "Левски" при победата на "сините" с 4:0. Претенциите са за второто попадение на Паулиньо, с което "сините" поведоха с 2:0. Според треньора на "Витоша" Енгибар Енгибаров именно този гол се е оказал решаващ за изхода на двубоя.

"Естествено, че "Левски" заслужено спечели мача с оглед на това, че разполага с по-класни футболисти. Но гледайки втория гол в нашата врата, мога да кажа, че силните отбори не заслужават да бъдат подкрепяни по този начин. Такава подкрепа не им трябва... Вторият гол, който получихме, прекърши момчетата", коментира Енгибаров.

Че именно този гол е бил ключов в двубоя, призна и наставникът на "Левски" Петър Хубчев. Той дори разкритикува играчите си, че са се поотпуснали след въпросното попадение на Паулиньо. "Успокоих се аз, като вкарахме втория гол, но и при момчетата дойде. Футболът трябва да се практикува под напрежение. И който не е готов да играе под напрежение, ще има проблеми. Желанието ни беше да контролираме топката и да не оставяме пространства за контри. И при 3:0 съперникът не излезе напред. Това ни беше идеята - да контролираме мача, и ни се получи днес", анализира Хубчев.

Треньорът на "Левски" похвали исландския национал Холмар Йорн Ейолфсон, който се върна в игра след близо 10-месечно лечение на травма и влезе като резерва в 83-тата мин. срещу "Витоша". Хубчев обаче предупреди, че няма да форсира връщането в игра на защитника.

"Все по-добре се чувствам, но още трябва да се направят някои крачки, за да съм 100% готов... Чувствам се страхотно, удивително чувство е да съм пак на терена след толкова месеци", коментира самият Ейолфсон.

 

Още по темата