facebook
twitter

Спорт

Ветерани на "Левски" поискаха акциите от Божков

Сред тях са Наско Сираков, Борислав Михайлов и Георги Иванов-Гонзо
710
 Фейсбук/Левски
Халфът на "Левски" Мартин Райнов и още трима негови съотборници тичат на социална дистанция един от друг на днешната тренировка.

Ветерани на "Левски", сред които голмайстор №1 в историята на клуба Наско Сираков, друг бивш директор на отбора - Георги Иванов-Гонзо и доскорошния президент на БФС Борислав Михайлов, написаха открито писмо до Васил Божков и приближения му Георги Попов, който на книга държи мажоритарния дял акции в клуба. В него бе поискано дялът от 86,6% да бъде прехвърлен в полза именно на ветераните, за да може те и ръководството на клуба да търсят начин за спасението му. Както е известно, до един месец "Левски" може да изпадне в несъстоятелност, а след 20 май, ако не бъдат изплатени заплати, то футболистите могат да прекратят договорите си и да заведат дела срещу клуба.

На фона на критичното положение стои неяснотата около собствеността на клуба. Божков, който е реалният собственик и в момента, направи опит в сряда да джироса акциите в полза на премиера Бойко Борисов, но последният отказа да ги приеме и в момента те са на съхранение в клубния офис на ст. "Георги Аспарухов".

"Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов – "ЛЕВСКИ". Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни "син" отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "ЛЕВСКИ".

Освен Сираков, Михайлов и Георги Иванов, под обръщението са се подписали уважавани ветерани на "Левски" като Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов, Емил Спасов, Ангел Станков, Владимир Николчев, Емил Велев, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов, Елин Топузаков и др.

Междувременно феновете на "Левски" направиха нов голям жест в полза на клуба, като събраха средства за вноската за май, отиваща за погасяването на задължението към НАП. Сумата от 143 000 лв. вече е преведена към приходната агенция.

А мъжкият тим на "сините" поднови днес тренировки, след като спортното министерство даде позволение за отборите от Ефбет лига. Футболистите тренираха на групи по петима, с по един треньор, като спазваха правилата за социално дистанциране.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, VII КРЪГ

25.09.2020

Обновена

117
"Байерн" затвърди доминацията си със Суперкупата на УЕФА

25.09.2020

Обновена

1428
"ЦСКА-София" е на мач от групите в Лига Европа

24.09.2020

Обновена

1451 5

Коментари

Forza NATO

Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас...

Представих си бай Наско като статуя на Херкулес Бракониероид, а в нозете му - Каледонския глиган...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Акциите не ви вършат работа, бе, хора! На клуба му трябват пари, а не акции. Ако ги вземете акциите какво ще правите? Ще ги продавате ли или ще ги държите и ще търсите пари? Ако не намерите милиони, с акции или без акции, Левски фалира.

PlaNed
снимка на PlaNed

Брях, брях! Колко благодетели имал този левски!

Просто да не повярва човек!

И колко дариха тези "благодетели" за покриване задълженията на клуба през май?

Тъмно пиво

143 000.00 лева. Толкова пише в дописката.

Влез или се регистрирай за да коментираш