facebook
twitter

Спорт

"Верея" е заподозрян за уговорени мачове

БФС глоби клуба общо с 16 000 лв., включително и за измама с треньора
218
БНР
Олександър Севидов охотно раздава интервюта като треньор на "Верея", но по документи не се води такъв.

Опашкарят в Първа лига - "Верея", е заподозрян за участие в манипулирани двубои. Според "Лайвспорт" системата за мониторинг на УЕФА за съмнителни залагания на мачове в Европа е засякла подозрителни залози за три двубоя от Първа лига с участието на старозагорци. Имало е сигнали и за други български отбори, но най-много са именно за "Верея".

От БФС не коментираха официално информацията, но Дисциплинарната комисия изненадващо вчера наложи на клуба глоба в размер на 5000 лв. и придружаващо порицание. Санкциите идват след сезиране от експерт по почтеността в БФС. Подобни наказания се налагат на клубове, за които има повече от един сигнал от УЕФА за съмнителен мач. До момента старозагорският тим няма спечелена нито една победа след 21 кръга и е само с 6 т. актив и голова разлика 9:46.

Всъщност комисията глоби "Верея" общо с 16 000 лв. Останалите 11 000 лв. са заради нерегламентираното присъствие на украинеца Олександър Севидов на резервната скамейка по време на домакинството срещу "Лудогорец", завършило 0:0. Специалистът е треньор на тима от около месец, но по документи все още не е такъв заради липсата на подписан договор. Затова се използва лицензът на българския треньор Иван Вутов, но срещу "Лудогорец" Севидов е ползвал картата за достъп до резервната скамейка на предишния наставник - Небойша Миличич-Лекич. Затова на Севидов е наложена санкция от 1000 лв. "за ръководене на отбор без правоспособност", а на "Верея" - 10 000 лв., за "допускане на лице, което е без правоспособност, да ръководи отбор".

Интересното е, че в този мач "Верея" започна с 11 чужденци като титуляри. Дори имаше подозрение, че е надхвърлена бройката на трима чужденци, които нямат паспорти от ЕС, но се оказа, че са играли точно трима.

Впрочем интересна подробност в кариерата на Севидов, който в Украйна е водил "Металург" (Донецк), "Ховерла", "Карпати" (Лвов) и др., е, че за работата си в "Мариупол" от 2016 до 2017 г. е разследван за участие в манипулирани мачове, но вината му до момента не е доказана.

Ключови думи:

БФС, УЕФА, черно тото, Севидов
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Балъков не идва с идея за подмладяване на А тима

15.05.2019

304
БФС може да въведе ВАР до 2 г., но не е сигурно

15.05.2019

61 1
УЕФА може да изхвърли "Манчестър Сити" от Шампионската лига

15.05.2019

735 2

Коментари

Сичко е шес

В БФС-то явно са смятали Верея за сигурен победител в мача с Лудогорец и със симулативна игра са я докарали до 0:0.

Хвала, разбирачи са, никога нямаше да се сетя.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×