Quantcast

Медия без
политическа реклама

Треньорът на "Сакраменто": Ще се насладите на Везенков

Очаквам с нетърпение да го видя в игра през този сезон, твърди Майк Браун

29 Авг. 2023
bTV
Александър Везенков отпътува преди няколко дни за САЩ и вече тренира с новия си отбор

Треньорът на "Сакраменто Кингс" Майк Браун отличи сред новите попълнения на отбора българската звезда Александър Везенков. Чрез него "кралете" ще опитат да надградят миналия великолепен сезон, в който стигнаха до плейофите за първи път от 2006 г.

Браун бе засечен на мач на футболния "Сакраменто Републик" и говори за българския баскетболист пред Шон Кънингам от FOX40.

"Ще му се насладите - каза треньорът на "Сакраменто" - Той играе силно, здрав е и много, много умен. Притежава изключително добро усещане за баскетболната игра - може да подава, да пресича, да си създава пространство, да изстрелва топката от всяка позиция. Има бърз спусък и очаквам с нетърпение да го видя в играта срещу другите отбори тази година.”

Очаква се разнообразният набор от умения на най-добрия баскетболист в Европа да подсили още повече експлозивната атака на "Кингс", която бе лидер в НБА със средно 120,7 точки на мач през миналия сезон. 

Ентусиазмът на Браун, разбира се, не се ограничава само до добавянето на Везенков в състава.

"Вълнувам се, че запазихме ядрото, защото те [момчетата] играха само една година заедно - заяви Браун. - Мисля, че всички са израснали много това лято, защото работиха много. Добавихме и нови играчи с помощта на [генералния мениджър] Монте [Макнеър] и [помощника му] Уес [Уилкокс], които свършиха фантастична работа. Вълнувам се за Саша Везенков, вълнувам се за Крис Дуарте, вълнувам се за нашите млади момчета".

Самият Везенеков е вече няколко дни в новия си отбор. Очаква се съвсем скоро той да финализира всички детайли по договора си, който бе обявен като 3-годишен, за общо $20 млн., и да бъде представен официално пред феновете на "Сакраменто".

Още по темата