Quantcast

Медия без
политическа реклама

Световният шампион по футбол обра спортните "Оскари"

Меси и Аржентина бяха отличени като №1 в глобален мащаб през 2022 г.

09 Май 2023
ЕПА/БГНЕС
Президентът на аржентинската футболна федерация Клаудио Тапия и централният защитник Лисандро Мартинес позират със статуетката за "Отбор на годината".

Лионел Меси стана първият спортист в историята, който получава и двете най-престижни награди на световната академия "Лауреус" в една и съща година. Капитанът на световния шампион по футбол Аржентина беше индивидуално отличен в категория "Спортист на годината", а тимът на "гаучосите" взе статуетката за "Отбор на годината".

Церемонията по връчване на отличията, популярни като "Оскарите" в света на спорта, се проведе снощи в Париж. Това беше 24-тото издание на анкетата, организирана ежегодно от 2000 г. сред спортни журналисти от цял свят. За Меси индивидуалният приз е втори след 2020 г.

"Това е специална чест, особено при положение че тази година "Лауреус" връчва наградите в Париж. Това е градът, който прие мен и семейството ми през 2021 г. - сподели на сцената звездата на "Пари Сен Жермен". - Искам да благодаря на всички мои съотборници, не само от националния отбор, но и от ПСЖ. Нямаше да спечеля нищо сам и съм благодарен, че мога да споделя всичко с тях."

При жените наградата за №1 на миналата година получи ямайската спринтьорка Шели-Ан Фрейзър-Прайс. Испанският тенисист Карлос Алкарас беше отличен в категория "Новак на годината", а за "Завръщане на годината" наградата получи датският футболист Кристиян Ериксен.

Lionel Messi was named Laureus World Sportsman of the Year at the prestigious 2023 Laureus World Sports Awards were staged in Paris on Monday.The Paris St Ge...

 

ВСИЧКИ ЛАУРЕАТИ НА "ЛАУРЕУС" ЗА 2022 г.
 

"Спортист на годината": Лионел Меси

"Спортистка на годината": Шели-Ан Фрейзър-Прайс

"Отбор на годината": национален отбор по футбол на Аржентина

"Новак на годината": Карлос Алкарас

"Завръщане на годината": Кристиян Ериксен

"Спортист на годината с увреждания": Катерине Дебрунер

"Екшън спортист на годината": Айлийн Гу

"Спорт за добро": TeamUp

 

Още по темата