Медия без
политическа реклама

Световният №71 направи 147 на старта в Юшан

18 Март 2024
Зак Шуърти се превърна в 79-ия различен играч с максимум в професионалния снукър.
WORLD SNOOKER
Зак Шуърти се превърна в 79-ия различен играч с максимум в професионалния снукър.

Англичанинът Зак Шуърти направи първия максимален брейк в професионалната си кариера в снукъра. 32-годишният състезател от Есекс реализира серията от 147 точки в откриващия ден от ранкинг турнира "Уърлд Оупън" в Юшан (Китай).

Заемащият 71-во място в световната ранглиста Шуърти комбинира 15-те червени с черната и разчисти цветните топки в седмия фрейм от мача срещу местната легенда Дин Дзюнхуей. Това обаче се оказа и последната спечелена от британеца партия, тъй като китаецът веднага затвори двубоя с 5:3.

"Излязох от залата, за да опитам да си събера мислите, но когато се върнах вътре, бях малко превъзбуден, питайки се наум дали това наистина се случи току-що... Знаех, че играя добре, и имах перфектен шанс да изравня в следващия фрейм, но бях като замаян. Никога по време не турнир не бях стигал дори близо до максимум. Даже на аматьорско ниво не бях преминавал отвъд 40 с черната. Не мога да кажа изобщо, че съм се опитвал. Днес си харесах тази позиция, но пак не вярвах, че мога да го направя докрай", сподели развълнуваният Зак, чийто предишен личен рекорд беше серия от 136.

Той се превърна в 79-ия различен играч с поне един максимум в професионалния снукър. Това е общо 12-ият брейк от 147 през настоящия сезон и 201-вият в историята на джентълменския спорт.

Ако никой друг участник в "Уърлд Оупън" не повтори съвършената комбинация до края на турнира, Зак Шуърти ще получи премията от 5000 британски паунда за най-голямата серия в надпреварата с общ награден фонд £815 000.

SUBSCRIBE for the biggest and best videos from the only official World Snooker channel on YouTubeWebsite: www.wst.tvTwitter: @WeAreWSTFacebook: /WorldSnooker...
Последвайте ни и в google news бутон