facebook
twitter

Спорт

Съмнения надвиснаха над отказа на Ивелин Попов

Изтървани реплики на капитана навеждат на мисълта, че е взел решението въпреки желанието си да играе на голямо първенство
900
 СПОРТАЛ
Ивелин Попов пристига за пресконференцията, на която обяви оттеглянето си от националния отбор.

Решението на Ивелин Попов да прекрати кариерата си в националния отбор е взето бързо и емоционално, а не е плод на дълго обмисляне. Поне това пролича от някои негови реплики при изказването му в събота преди домакинството срещу Чехия снощи. Именно това бе планираният последен мач на Попов.

"Има доста негативизъм при нас и се търсят двама да "обират пешкира". Борислав Михайлов го стори след Англия, а сега ограничаваме избора им...", рече капитанът първо. А сетне вметна: "С моето оттегляне напрежението ще се снизи. Тези момчета и треньор ще работят по-спокойно и ще покажат истинското си лице." И още: "Не си мислете, че след като дам тази пресконференция, ще си променя мнението. Един мъж трябва да си държи на думата – има някакви ценности в този живот."

Това загнезди усещане, че в последните дни Ивелин Попов е имал разговори, които са го отказали от решението да гони до последно голямата си мечта, която е споделял нееднократно - да играе с България на голямо първенство. Той дори бе категоричен, че няма да участва на плейофите за Евро 2020 през март, където присъствието му определено би било от помощ. "Аз съм на 32 години, дори да отидем на eвропейско, нищо няма да се промени", изненадващо примирено прозвуча той.

Думите му бяха в противовес с отличното му настроение в началото на лагера преди контролата с Парагвай и мача с Чехия. В събота Попов обяви, че е взел решението си още след загубата с 0:6 от Англия, но е изчаквал националният тим да си осигури класиране за плейофите за Евро 2020 чрез Лига на нациите. Но остава съмнение, че получени критики (б.р. - засега неясно от кого) за представянето му срещу парагвайците са провокирали изненадващото решение. А следните думи само затвърждават това: "12 години не изпуснах лагер – без почивки. Идвал съм с контузии, но при мен няма оправдание. Пуснат ли ме – знаят. Може да не ми върви играта, но 90 минути ще тичам. Надявам се след мен също да има отдадени футболисти като мен, които да не пропускат лагери, да изкарат 12-15 години."

Селекционерът Георги Дерменджиев изрази плаха надежда, че ще убеди капитана да завърши кариерата си с 92 мача за България. Снощният срещу Чехия трябваше да му е 90-и, което означаваше - участие и в двата плейофа... Но Попов бе твърд: "Твърдо няма да има 92-ри мач".

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Левски" допусна историческа загуба от "Лудогорец"

05.06.2020

Обновена

490 1
ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, XXV КРЪГ

05.06.2020

Обновена

218
"ЦСКА 1948" преговаря с български национал

05.06.2020

63

Коментари

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

некадър?ника ся ще  извива ръце   ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×