Quantcast
Стойчо Младенов се отказа от треньорството заради "ЦСКА 1948" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Стойчо Младенов се отказа от треньорството заради "ЦСКА 1948"

"Къде да отида, след като ме принудиха да напусна "Българска армия"?!", коментира той
1 120
 СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов (вдясно) представя Стойчо Младенов като оперативен шеф на клуба.

Стойчо Младенов сложи край на треньорската си кариера. Той обяви това днес при представянето си като оперативен директор на "ЦСКА 1948".

"Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба, за да постигне целите си. Ще се опитам да бъда полезен във всяка сфера. Ново е за мен, ще ми трябва време да се ориентирам", обяви Младенов. Той работеше като треньор от 1991 г. насам, като е водил 15 отбора, включително националния тим на България. Най-големите си успехи обаче постига с ЦСКА - две титли на България (2003, 2008), а с "Атирау" печели купата на Казахстан през 2019 г.

Младенов обяви, че не е приел офертата на "ЦСКА 1948" заради парите, а заради перспективата. "В тези повече от 3 месеца имах възможност да се срещам с хората, които работят в клуба, със спонсорите и придобих представа за този клуб. Говори се, че идвам тук заради пари. Това е най-малката заплата, която съм получавал като състезател или треньор. Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с големи амбиции и цели. Тези цели са постижими", коментира той.

И вече започна да говори за новия си клуб като за ЦСКА. "Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Доволен съм, че влизам в ЦСКА, който е изпълнен с табели на ЦСКА... Отивам в клуб, в който работят мои съотборници и легенди на ЦСКА. Къде да отида в "Лудогорец", в "Левски"?! След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия" къде да отида?! Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва. Трябва ли да наречем Гибона предател, че беше в ЦСКА или Наско Сираков, или който и да било?! Тук съм, ще дам най-доброто от себе си. Получавам гневни съобщения, но и такива, които ме поощряват за избора и ме разбират.

Не е приятно да има две ЦСКА-та, но всичко зависи от нас. Аз искам да видя единен ЦСКА. Ако го постигнем, ще бъдем непобедими. Феновете разделени, легендите разделени, ръководителите, които са доста богати, пак разделени. Не говоря за обединение, искам единен ЦСКА. Има разделение между феновете. Факт ли е? Факт е. Защо в "Левски" съумяха да се обединят? При нас продължава и се поощрява от различни места. Разделяй и владей, това се прави. Самата история го показва. Никой не желае разделение. Аз лично мечтая за единен ЦСКА", коментира разпалено Стойчо Младенов.

Бившият вече треньор демонстрира, че е оставил зад гърба си различията с Любослав Пенев. "Знаете, че с Любо Пенев е прецедент да бъдем в един клуб. Силни характери, но ето, че има нещо, което да ни обедини и това е ЦСКА. Работата ни ще бъде успешна. В спортно-техническата част има пълни пълномощия Любослав Пенев. На 100%. Това е правото на всеки треньор да менажира футболния клуб, първия, втория, третия състав. С всичко останало ще се справяме с Гьонов (б.ред. - изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов)", обяви Младенов.

Той сподели и за целите, които иска да постигне с "ЦСКА 1948". "Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва. Амбициите ни са да сме развиваме. Ако миналата година сме били на едно място, всяка година трябва да сме по-напред. Всички тук сме с характери на победители. Ние търсим победата във всеки един мач", допълни той.

 

ЕДИНЕН ЦСКА СКОРО

Добрин Гьонов на свой ред намекна, че Младенов ще работи и за развитието на баскетболния ЦСКА, чийто основен спонсор - собственикът на "Ефбет" Цветомир Найденов, е и благодетел на "ЦСКА 1948". Гьонов обаче направи и интересно предвиждане.

"Привлякохме Младенов с идеята да обединим клуб на фенове и легенди. Това е нашата цел. От това разединение печелят само "Левски" и "Лудогорец". В близко или далечно бъдеще клубът ще е един. Не говоря за обединение, а за един ЦСКА. Всеки е добре дошъл при нас. Никого не сме изгонвали. Стойчо Младенов ще помага с огромния си опит за структурното и организационното развитие. Надявам се, че в бъдеще ще помага и за каузата на баскетболния ЦСКА", каза Гьонов.

Още

Стотици загинали и ранени след футболен мач в Индонезия

02.10.2022

Обновена

1831
"Дърам Сити" се опозори да стане най-слабият клуб в Англия

02.10.2022

482
"Локо" (Сф) нанесе първа загуба на "Лудогорец" в първенството

01.10.2022

Обновена

1569