Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Славия" отнесе най-голяма глоба след мачовете за Купата

08 Дек. 2023
БГНЕС
Макар да се проведе пред почти празни трибуни мачът "Славия" - "ЦСКА-София" донесе най-много глоби от всички 1/8-финали за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наложи глоби за общо 15 500 лв. след 1/8-финалните мачове за Купата на България, като "Славия" ще трябва да плати повече от половината от тази сума.

"Белите", които загубиха като домакин с 0:1 от "ЦСКА-София", са санкционирани с общо 8300 лв. заради поведението на своите фенове, като две отделни глоби от по 3000 лв. са хвърлени опасни предмети и нецензурни скандирания. В добавка Дицсиплинарната комисия постанови и предупреждение за лишаване от домакинство на "Славия".

Същевременно "червените" са наказани с 2300 лв. (за димки и обидни скандирания), като и да възстановят щетите по стадион "Александър Шаламанов", които нанесоха техните привърженици.

По 2300 лв. обща глоба имат също "Левски" (за мача в Пазарджик с "Хебър") и "Ботев" (Пд, за мача във Велико Търново с "Етър"). Същевременно "Етър" ще трябва да плати 2000 лв., а "Хебър" и "ЦСКА 1948" - по 300.

Още по темата