Quantcast
Швейцарец накара О`Съливан да се засрами от себе си | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Швейцарец накара О`Съливан да се засрами от себе си

5 768
 WORLD SNOOKER

Носителят на рекордните 20 титли от Тройната корона в снукъра Рони О`Съливан се сбогува рано-рано с надеждата да спечели за осми път Шампионата на Обединеното кралство. 44-годишният англичанин отпадна още във II кръг на тазгодишното издание на турнира, провеждащо се в антикоронавирусния "балон" в Милтън Кийнс (Анг).

Ракетата отстъпи с 5:6 фрейма пред 24-годишния швейцарец Александер Урсенбахер, след като имаше аванс от 5:4 в мача с формат "6 от 11". Световният шампион изглеждаше крайно разконцентриран и изоставаше с 1:3 след първата сесия и с 2:4 след първите две партии във втората част на мача. След това за известно време О`Съливан сякаш намери ритъма си и взе три поредни фрейма, преди да отстъпи отново инициативата на младия си съперник.

"Алекс игра добре и заслужи своята победа - коментира Рони. - Аз направих толкова много грешки, че ако бях спечелил този мач, щеше да е грабеж. Желая му успех, дано спечели още няколко мача. Аз просто не можех да вкарвам топките, чувствам се засрамен. Всеки път, когато излизах на масата, имах усещането, че няма да мога да вкарам повече от две топки. При 5:4 си помислих, че може да открадна този мач, но нямаше да е заслужено. Нямам извинения."

В III кръг Урсенбахер ще срещне Джейми Джоунс (Уелс), който елиминира Джордан Браун (СИрл) с 6:4.

"Това беше голям тест за мен, защото знам, че съм способен да побеждавам топиграчите - сподели Алекс след знаменития си успех. - Мисля, че това е най-добрата победа в кариерата ми, защото Рони е най-добрият играч, хващал някога щека. Освен това сме на голям турнир, по телевизията. Дано това предизвика малко внимание от медиите в Швейцария. В следващия ми мач напрежението ще е по-голямо, защото днес просто никой не очакваше да спечеля. В следващия кръг обаче и очакванията ще са по-големи."

Все още няма коментари

Още

Бивш таксиметров шофьор направи трети максимум в снукъра

21.01.2021

2562
Дебютантът Ян Бинтао е 25-ият шампион на "Мастърс"

18.01.2021

303 1
20-годишен китаец сензационно стигна до финала на "Мастърс"

17.01.2021

278

Влез или се регистрирай за да коментираш