Медия без
политическа реклама

Шеф в БФС: В Трета лига има по-добри футболисти от чужденците в елита

Не е нормално изпадащ отбор да излиза на терена със 7-8 чужди играчи, възмущава се Георги Иванов-Гонзо

06 Юни 2023
СПОРТАЛ

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо се изказа крайно критично за чуждестранните футболисти в елитните ни клубове и дори смята, че играчи от аматьорската Трета лига са по-добри от много чужденци в първенството ни.

Бишият нападател на "Левски" и националния отбор говори преди турнира на талантите от Трета лига, който започва утре на базата на БФС в Бояна. Това е възраждане на традицията в края на сезона да се срещат най-добрите играчи от аматьорската група, за да се направи подбор на млади таланти за големите отбори у нас. На подобен турнир в миналото бе забелязан Христо Стоичков, а в следващите години Мартин Камбуров, Борис Галчев, вратарят Мартин Луков и др.

"Сигурен съм, че инициативата с турнира ще бъде от полза и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дълги години беше забравена, но е перфектна възможност да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това ниво - каза Иванов. - Този преглед е шанс не само момчетата да намерят по-добро бъдеще, но и да съберем добър аматьорски национален отбор. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита. Не е нормално изпадащ отбор да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си решават кого да развиват. Ако не ни подават добри футболисти, ние няма как да съберем добър национален отбор".

Турнирът започва утре в 15:00 ч. с мач между сборните отбори на Североизточна и Северозападна България, последван от двубой на тимовете на Югоизточната и Югозападната зона.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата