facebook
twitter

Спорт

Президентът на ПСЖ бе обвинен в неоторизирано плащане при трансфер

38
 ЕПА/БГНЕС
Насер ал-Хелаифи

Името на президента на ПСЖ Насер ал-Хелаифи е в документ за плащане към футболен агент, с което се нарушават трансферните регулации на ФИФА, съобщи английският в. "Гардиън". Ал-Хелаифи е подписал писмо до шейх Халид бин Халифа Ал Тани, шеф на екипа на принца на Катар (а сега вече емир), с искане да се платят €2 млн. на агента на Хавиер Пасторе - Марсел Симонян, когато аржентинският халф бе трансфериран от "Палермо" в ПСЖ през 2011 г. в сделка за €40 млн. Той е поискал и $200 000 за "разходи" на Симонян от частната катарска компания Oryx QSI, управлявана от брат му.

Правилникът на ФИФА забранява на клубен президент да плаща директно на агенти, това става само чрез финансовите отдели на клубовете.

От изтеклото писмо, написано на арабски, също така става ясно, че Ал-Хелаифи е дал неточна информация на френския съдия Рено ван Рюмбеке. Пред него шефът на ПСЖ бе заявил: "Не съм подписвал, не бих могъл да разпореждам каквито и да е плащания през 2011 г.". Но писмото е на бланка на Oryx QSI и е подписано от Ал-Хелаифи. В него изрично се казва, че става дума за комисион за Симонян, в замяна на което той да убеди Пасторе да премине в ПСЖ.

Пред "Гардиън" адвокат на Ал-Хелаифи е заявил, че "страните, които направиха блокада на Катар - Саудитска Арабия, ОАЕ и техните съюзници, изработват голямо количество подвеждаща информация и фабрикуват документи срещу Катар и неговите граждани". Той твърди, че неговият клиент не може да потвърди автентичността на писмото. Ал-Хелаифи е обект на предварително разследване за "активна корупция" около избора на Катар за домакин на Мондиал 2022 и на световното първенство по лека атлетика тази есен.

Все още няма коментари

Още

"Ботев" (Пд) поиска чужд съдия за евробаража със "Славия"

13.07.2020

81 1
ЕФБЕТ ЛИГА - XXXI КРЪГ, КРАЙНО КЛАСИРАНЕ

13.07.2020

Обновена

1038
Каракачанов награди Димитър Пенев с карабина

13.07.2020

176

Влез или се регистрирай за да коментираш