Quantcast

Медия без
политическа реклама

Петър Хубчев напусна "Берое"

Раздялата между треньора и клуба вече е факт и е породена от лични причини

12 Септ. 2022ОбновенаСВИЛЕН КИРИЛОВСКИ
BEROE.BG
Петър Хубчев

Треньорът на "Берое" Петър Хубчев изненадващо е решил да напусне поста си. Това бе потвърдено от "Сега" от източници от клуба. В късния следобед дойде и официално потвърждение за раздялата между клуба и 58-годишния специалист, като той няма да води отбора в съботното гостуване срещу "Славия". Най-вероятно с Хубчев ще напуснат и асистентите му - Левон Апкарян, Армен Амбарцумян и Иван Желев. Подчертано бе, че нито треньорът, нито клубът имат финансови претенции един към друг.

Като мотив за внезапното решение на Хубчев са изтъкнати лични причини. Той е обявил също така пред ръководството, че при възможност ще си търси работа в чужбина.

В свои изказвания след мачове на отбора наставникът бе правил някои намеци, че ще напуска заради проблемите в клуба. "Питайте ме само за футбол, не питайте за другото нещо, защото не се издържа", бе заявил той след загубата с 1:3 от "Септември" (Сф). Но пък след 0:4 от "ЦСКА 1948" бе казал: "Всички сме наясно, че нещата са такива и просто трябва да се работи с това, което има... Останалото е само оплакване и плач".

В петък "Берое" спечели с 3:1 като домакин срещу "Спартак 1918" (Вн) и излезе на 10-о място в класирането. След този мач Хубчев не даде никакви индикации, че смята да напуска. "Отборът трябва да бъде изграден напълно, за да имаме по-солидна защитна, защото в столицата играем срещу доста по-добри отбори. Много неща трябва да подобряваме", каза той в част от коментара си след тази победа.

Петър Хубчев е един от най-успешните треньори в историята на "Берое". Това е неговият втори престой начело на тима, след като се върна през януари т.г., за да помага в тежката ситуация след оттеглянето на ТЕЦ "Марица-Изток 2" като собственик на клуба. Преди това той води старозагорци от януари 2012 до април 2016 г. През въпросните 4 години при Хубчев "зелените" спечелиха купата и суперкупата на България през 2013 г., както и сребърните медали през 2015 г.

Ключови думи:

Петър Хубчев, Берое, футбол

Още по темата