Медия без
политическа реклама

Новият шеф на "сините" ще напусне през 2024 г.

Тепърва ни предстои да губим дела, призна Ивайло Ивков

17 Окт. 2021
Ивайло Ивков
СПОРТАЛ
Ивайло Ивков

Новият изпълнителен директор на "Левски" Ивайло Ивков изненадващо обяви на петия ден след назначението си, че смята да напусне поста до две години и половина, т.е. през 2024 г.

"При всички положения възнамерявам след две години - две години и половина, ако клубът е финансово стабилизиран, да подам оставка от поста изпълнителен директор. Това възнамерявам да направя като видя "Левски" жизненоспособен и стъпил на краката си. Нормално е това да стане най-късно до две години и половина", коментира Ивков пред БНТ.

Той обаче обяви, че има положение, при което ще остане на поста: "Ако клубът фалира, тогава ще остана докрай."

Ивков описа и тревожната ситуация около делата, които се водят срещу "Левски". "Тепърва ни предстои да губим дела. Обръщам се към всичките ни кредитори да ни дадат глъдка въздух. Нито едно задължение не е забравено, просто "Левски" в момента все още е в много трудно финансово положение", коментира той.

Изпълнителният директор призна, че особено труден е казусът с компенсацията за уволнението на треньора Петър Хубчев и екипа му (общо за 1 млн. лв.), заради което клубът вече бе осъден пред ФИФА. Там се преговаря за разсрочване, но Ивков разкри, че напрежението между двете страни е много голямо и заради това разговорите с Хубчев се водят от ръководството на букмейкърската компания "Палмс Бет" - генералният спонсор на "Левски".

"Казусът с Петър Хубчев бе да разсрочим, за да имаме глъдка въздух, тъй като не сме му изплатили заплатите, които му се полагат по договор. В преговори сме с Хубчев, нашите партньори водят преговори с него поради насложено недоверие между двете страни. Там казусът вече не е юридически, загубихме делата, които се водеха срещу "Левски" и дължим немалка за нашите страндарти сума", обясни Ивков.

 

Последвайте ни и в google news бутон