Медия без
политическа реклама

"Нефтохимик" потегли към трета поредна титла

17 Апр. 2019
СПОРТАЛ
Теодор Тодоров (вляво) и Николай Учиков спират с двойна блокада поредна атака на Николай Ляфтов.

"Нефтохимик" стартира с убедителна победа като гост защитата на титлата си във волейболната Суперлига - 3:1 (16, -21, 18, 19) в Пазарджик срещу победителя от редовния сезон "Хебър". Бургаският отбор, златен медалист в последните две първенства, имаше убедително надмощие на терена и заличи домакинското предимство на съперника във финалната серия, в която се играе до 3 победи. 

Най-резултатен за успеха бе Николай Учиков с 22 т., а по 13 добавиха Теодор Тодоров и Георги Петров. За домакините от "Хебър" канадският национал Брадли Гънтър се отчете с 11 т., а Александър Ляфтов с 10.

"Играхме по-слабо, а волейболистите на "Нефтохимик" играха по-силно и ни биха. Средно доволен съм от началния удар, защото не беше по-силен от този на съперника. Проблемите бяха изцяло в нашето поле", коментира треньорът на домакините Атанас Петров.

Колегата му Николай Желязков пък заяви: "Надиграхме "Хебър" категорично на всички елементи. Сега трябва да възстановим максимално добре и да се подготвим за следващия двубой. Да излезем пределно мотивирани и да спечелим и втората среща като гости."

Вторият мач бе снощи, отново в Пазарджик. След това серията се мести в Бургас, където са планирани две срещи - на 22 и 23 април, а ако се стигне до решаващ пети двубой, той ще е отново в Пазарджик на 26-и.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?